Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Prestup roka spečatený. Hviezdny Mbappé už podpísal zmluvu s Realom Madrid

Jeden z najlepších futbalistov súčasnosti Kylian Mbappé po siedmich rokoch opustí Paríž St. Germain a prestúpi do Realu Madrid.

19.02.2024 10:18
834153127 Foto:
Milan Škriniar príde v lete o hviezdneho spoluhráča Kyliana Mbappého.
debata

Ako informoval denník Marca, majster sveta a najväčšia hviezda francúzskej Ligue 1 sa už pred dvomi týždňami zaviazala podpisom zmluvy k Realu.

Minulý týždeň mal Mbappé informovať vedenie PSG o svojom zámere odísť a zároveň naznačil, že by mu nemali pripravovať novú ponuku na predĺženie zmluvy, pretože už podpísal s Realom Madrid.

Antoine Griezmann Čítajte viac Bol som na seba nahnevaný. Majster sveta oľutoval lukratívny prestup do Barcelony

25-ročný kanonier sa s bielym baletom dohodol na päťročnej zmluve, no zarobiť by mal oveľa menej, ako mu bolo sľúbené v roku 2022.

Podľa Marcy kládol Real Madrid dôraz na to, aby podpísanie Mbappého a najmú jeho plat nevyvolali nespokojnosť v šatni španielskeho giganta.

Francesco Calzona Čítajte viac Calzona je nový tréner SSC Neapol, Hamšíka neberie. Futbalový zväz zverejnil detaily súhlasu

Vedenie bieleho baletu oznámilo agentovi Mbappého, jeho matke Fayze Lamariovej a právnej zástupkyni útočníka, že ročný plat by mal byť v súlade s klubovými štandardami. Pohybovať by sa mal medzi 15 až 20 miliónmi eur ročne. Pre porovnanie, v Paríži St. Germain ročne zarobil 32 miliónov.

No okrem základného platu v Madride získa Mbappé ďalšie lukratívne bonusy podľa podmienok zmluvy. Tie však španielskej médiá nezverejnili. Zástupcovia Francúza zníženú ponuku prijali, pretože si boli vedomí, že kanonier by inak nemohol nikdy prestúpiť do Realu Madrid. Novú posilu by mali oficiálne oznámiť 1. júla, čiže v prvý deň platnosti novej zmluvy.

Martin Braithwaite patrí k najbohatším futbalistom Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Hrá v druhej lige a jeho najväčším úspechom je...
debata chyba
Viac na túto tému: #Real Madrid #Paríž St. Germain #Kylian Mbappé