Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bývalý hráč AS Trenčín predĺži zmluvu v Premier League. V Aston Ville zarobí kráľovsky

Jamajský futbalový reprezentant a bývalý hráč AS Trenčín Leon Bailey súhlasil s novou dlhoročnou zmluvou s účastníkom anglickej Premier League Aston Villou.

06.02.2024 10:01
Leon Bailey Foto:
Leon Bailey sa vypracoval na jednu k kľúčových postáv anglickej Aston Villy.
debata

Podľa The Athletic sa Bailey s vedením aktuálne štvrtého tímu tabuľky najvyššej anglickej súťaže ústne dohodol na podmienkach spolupráce.

26-ročný Jamajčan patrí medzi najlepších hráčov v tíme španielskeho trénera Unaia Emeryho a je otázkou najbližších dní, kedy dohodu spečatí aj podpisom na zmluve.

Bailey zaznamenal v prebiehajúcej sezóne sedem gólov a šesť asistencií, čo sú jeho najlepšie štatistiky od príchodu do Anglicka v lete 2021 z nemeckého Bayeru Leverkusen.

Bystrica Trnava Čítajte viac Žiadny Slovan, žiadne zahraničie. Polievka zostáva v Banskej Bystrici

Podľa britských médií bude podľa novej zmluvy zarábať týždenne 125-tisíc libier (146-tisíc eur), čo predstavuje ročný príjem bezmála 8 miliónov eur.

Za takúto sumu by Jamajčanov bývalý klub AS Trenčín, v ktorom pôsobil v rokoch 2013 až 2015, dokázal vykryť približne štyri sezóny v slovenskej Niké lige.

Bailey sa naposledy strelecky presadil pri sobotňajšej výhre v Premier League nad Sheffieldom United 5:0, vďaka ktorej sa Aston Villa udržala v hre o najlepšiu štvorku a účasť v budúcoročnej skupinovej fáze Ligy majstrov.

40. Met Life Stadium Čítajte viac Najzaujímavejšie a rekordné! Futbalové MS sa o dva roky začnú v Mexiku a vyvrcholia v USA

Rokovania o novej zmluve odštartovali Baileyho zástupca a jeho otec Craig Butler ešte koncom minulého roka, pričom k ich dokončeniu prichádza krátko po skončení zimného prestupového obdobia.

Jeho zotrvanie je ďalším z dielikov udržania si úspešného kádra pokope, keďže v minulom roku predĺžili v Aston Ville zmluvy aj opory tímu Ollie Watkins a John McGinn.

Kristína Šulová, priateľka Stanislava Lobotku Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Po ťažkom rozchode si našiel nový objav....
debata chyba
Viac na túto tému: #Premier League #AS Trenčín #Aston Villa #Leon Bailey