Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Real Madrid prehrával s outsiderom už 0:2, senzáciu odvrátil. Drámu zažila aj Barcelona

FC Barcelona si v súboji 21. kola španielskej La Ligy poradila s Realom Betis 4:2. Realu Madrid v dramatickom stretnutí zdolal poslednú Almeriu 3:2.

21.01.2024 18:59 , aktualizované: 23:23
Dani Carvajal Foto:
Hrdinom Realu Madrid pri víťazstve nad Almeriou 3:2 bol strelec víťazného gólu Dani Carvajal.
debata

Biely balet" do 56. minúty prehrával 0:2, no úspešnú otočku dokonal v deviatej minúte nadstaveného času druhého polčasu Dani Carvajal.

Realu patrí druhé miesto v tabuľke, keď stráca bod na lídra súťaže Gironu. Tá v nedeľu večer deklasovala Sevillu 5:1, keď sa hetrikom v priebehu šiestich minút blysol ukrajinský útočník Artem Dovbyk.

Real Madrid inkasoval gól od Almerie už po 40 sekundách hry z kopačky Largieho Ramazaniho a radosť hostí krátko pred koncom prvého dejstva znásobil pekným volejom Edgar Gonzalez.

Denis Vavro Čítajte viac Tvrdý útok na krajana. Slovenský obranca Vavro ostro fauloval Haraslína, videl červenú

Madridčanov vrátil späť do zápasu v 56. minúty premeneným pokutovým kopom Jude Bellingham. Almeria, ktorá naďalej čaká na prvé ligové víťazstvo v tejto sezóne, mohla opäť odskočiť na rozdiel dvoch gólov v 62. minúte.

Po úspešnej koncovke Sergia Arribasa však zasiahol VAR, ktorý odhalil na začiatku celej akcie lakeť v tvári Bellinghama a gól neplatil. O päť minút neskôr vyrovnal Vinicius a Real bol na koni. Prvá možnosť strhnúť triumf na svoju stranu Realu nevyšla v 77. minúte, keď po Bellinghamovom zakončení hlavný arbiter neuznal gól pre ofsajd.

Werder Brémy Čítajte viac Senzácia v Bundeslige. Bayernu sa vzdialila obhajoba titulu, prišiel o neporaziteľnosť

Anglický mladík však bol ústrednou postavou rozhodujúceho momentu zápasu. V deviatej minúte nadstavenia hlavičkou našiel na zadnej žrdi Carvajala a ten rozhodol o plnom bodovom zisku pre Madridčanov. Slovenský stredopoliar Martin Šviderský (Almeria) do zápasu nezasiahol.

Futbalisti FC Barcelona triumfovali na pôde Realu Betis 4:2. „Blaugranas“ počas duelu prišli o dvojgólový náskok, no v 90. minúte Kataláncov zachránil Joao Felix.

Svoj výborný výkon ešte v druhej minúte nadstaveného času korunoval útočník Ferran Torres, ktorý skompletizoval hetrik. Obhajcom titulu patrí v tabuľke 3. miesto o sedem bodov za vedúcim Realom Madrid.

Osasuna Pamplona zdolala Getafe 3:2. Hostia dokázali v stretnutí zmazať dvojgólové manko, no v 80. minúte zabezpečil plný bodový zisk pre domácich obranca Jesus Areso. Osasuna sa v tabuľke posunula na 11. miesto, Getafe má o bod viac a je na 10. priečke.

La Liga – 21. kolo:
Girona – Sevilla 5:1 (3:1)
Góly: 13., 15. a 19. Dovbyk, 56. Cygankov, 89. Stuani – 10. Bernal

Real Betis – FC Barcelona 2:4 (0:1)
Góly: 56. a 59. Isco – 21., 48. a 90.+2 Torres, 90. Joao Felix

Real Madrid – UD Almería 3:2 (0:2)
Góly: 57. Bellingham (z 11 m), 67. Vinicius Junior, 90.+9 Carvajal – 1. Ramazani, 43. Gonzalez
/M. Šviderský (Almeria) bol na lavičke náhradníkov/

Osasuna Pamplona – FC Getafe 3:2 (2:0)
Góly: 9. Garcia, 31. Munoz, 80. Areso – 64. Mayoral, 68. Maksimovič

Najväčšie futbalové štadióny na svete Fotogaléria - 81 fotiek Všetky fotky
V rebríčku nájdete 40 najväčších futbalových...
Standings provided by Sofascore
debata chyba
Viac na túto tému: #Real Madrid #Almería #la liga