Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tvrdý útok na krajana. Slovenský obranca Vavro ostro fauloval Haraslína, videl červenú

Futbalisti Sparty Praha v prvom prípravnom súboji pred štartom jarnej časti českej ligy zvíťazili na Letnej nad FC Kodaň 2:0.

21.01.2024 07:30
Denis Vavro Foto:
Obranca Denis Vavro predviedol nepochopiteľný zákrok na Lukáša Haraslína.
debata (3)

Reprízu augustového 3. predkola prestížnej Ligy majstrov, v ktorom postúpil dánsky majster na pokutové kopy, rozhodol v 17. minúte Victor Olatunji, poistku pridal po zmene strán Jan Kuchta. Od 26. minúty hrala Kodaň bez vylúčeného slovenského obrancu Denisa Vavra.

Ten si škaredým spôsobom vyšliapol na kolegu z reprezentácie Slovenska Lukáša Haraslína a rozhodca Ladislav Szikszay Vavra okamžite vylúčil.

Zákrok odchovanca žilinského futbalu je nepochopiteľný nielen preto, že išlo o prípravný zápas. Už o necelých päť mesiacov nastúpi Slovensko na majstrovstvá Európy v Nemecku a prípadná strata gólového Haraslína by bola citeľná. Pozrite si nešetrný faul Vavra:

„U červenej karty som neváhal vôbec. Takýto zákrok do priateľského stretnutia nepatrí,“ uviedol po stretnutí rozhodca Szikszay.

Tréner domácej Sparty Brian Priske po stretnutí priznal, že ho potešilo, že Kodaň prijala pozvanie na prípravný duel. „Mrzí ma, že v prvom polčase dostala červenú kartu. Poškodilo to trochu zmysel stretnutia,“ skonštatoval Priske.

Podľa neho to pre ani jeden tým nebolo najlepšie riešenie. „Rozhodca sa tak rozhodol. Je to oficiálny prípravný zápas, preto Kodaň nemohla doplniť hráča. Snažili sme sa prispôsobiť a dostať z toho to najlepšie po fyzickej a taktickej stránke,“ dodal dánsky tréner na lavičke Sparty.

829600579 Čítajte viac Slovan sa z novej posily tešil predčasne. Vybral si nás, pochválil sa predposledný klub z Česka

Hlavný rozhodca Szikszay a jeho asistent Michal Volv nastúpili na duel so špeciálnou kamerou pripevnenou na hrudi. Cieľom projektu bolo zdokonalenie diváckeho zážitku, nakoľko televízny prenos na O2 TV Sport ponúkol sledujúcim originálne zábery z pohľadu rozhodcov.

V pondelok odletí Sparta na sústredenie do Marbelly. V Španielsku sa postupne stretne s Puskásovou akadémiou, obhajcom nórskeho titulu Bodö/Glimt a úradujúcim švédskym majstrom Malmö. Jarná časť českej najvyššej súťaže štartuje 10. februára.

Najväčšie futbalové štadióny na svete Fotogaléria - 81 fotiek Všetky fotky
V rebríčku nájdete 40 najväčších futbalových...
3 debata chyba
Viac na túto tému: #Sparta Praha #Lukáš Haraslín #FC Kodaň #denis vavro