Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Za hodinu zarobí viac ako traja slovenskí poslanci za mesiac. Ronaldo má v Arábii rozprávkové podmienky

Aj keď Cristiano Ronaldo už počas pôsobenia v Manchestri United či Reale Madrid zarábal obrovské sumy, jeho platové podmienky v Saudskej Arábii sú ako z rozprávky.

01.01.2024 10:23
832518935 Foto:
Cristiano Ronaldo zarába neskutočné peniaze.
debata (7)

Hlasy o tom, šejkovia zo svojimi takmer neobmedzenými finančnými možnosťami dovedú futbal k záhube, zaznievajú stále silnejšie. Do Saudskej Arábie sa napriek tomu neustále hrnú známe osobnosti z európskych trávnikov.

A keďže je v pláne úprava pravidla o maximálnom počte cudzincov v lige, tento trend asi tak skoro neustane. Pri pohľade na zárobky portugalskej superhviezdy sa ani niet čomu čudovať.

Ronaldo od začiatku roka 2023 zarezával v saudskoarabskom klube Al-Nassr FC, s ktorým sa dohodol na dvojročnej zmluve.

Zatiaľ čo jeho základný ročný plat mu vynesie minimálne 75 miliónov dolárov, po započítaní jeho všetkých komerčných kontraktov to môže byť až 214 miliónov dolárov za sezónu.

Cristiano Ronaldo Čítajte viac Ronaldo si vybojoval prestížnu cenu. Portugalský veterán myslí na nevídaný míľnik

Podľa viacerých zdrojov však Portugalčan zarobí okolo 200 miliónov ročne. Ak sa to rozpočíta, Cristianov deň vyzerá z finančného hľadiska asi nasledovne. Za sekundu zarobí 6,3 dolára, takže po minúte už má na konte 380 dolárov.

Za hodinu potom 22 833 dolárov. Pre porovnanie, ak bola mesačná mzda slovenského poslanca Národnej rady minulý rok okolo 6 000 eur po započítaní všetkých paušálnych náhrad a iných príplatkov, futbalista ich strčí do vrecka, keďže za hodinu zarobí viac ako traja poslanci NR SR dokopy za 30 dní.

Cristiano Ronaldo Čítajte viac Novinka z Blízkeho východu, európske kluby v strehu. Saudi chystajú zmenu v pravidlách

Ak spí dajme tomu osem hodín denne, počas oddychu sa obohatí o neskutočných 182 tisíc. Hranicu pol milióna prekoná za deň, počas 24 hodín zarobí 548 000. Po mesiaci sa tak dostávame na hodnotu 16 600 000 dolárov. Po roku je Cristiano bohatší minimálne o spomínaných 200 miliónov.

Predstihol tak svojho celokariérneho rivala Lionela Messiho. Tomu Saudi ponúkali šialených 400 miliónov na rok, no Argentínčan si vybral pôsobenie v USA, kde podpísal zmluvu s Interom Miami.

Messi však možno v konečnom dôsledku zarobí oveľa viac ako Ronaldo, keďže pri podpise zmluvy sa dohodli aj na tom, že bývalá hviezda Barcelony sa stane jedným z majiteľov klubu.

Kuriozity a zábavné udalosti športového roka 2023 Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Aj počas roka 2023 sa udiali v o športovom...
7 debata chyba
Viac na túto tému: #mzda #plat #Cristiano Ronaldo #Saudská Arábia #Al Nassr