Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ronaldo si vybojoval prestížnu cenu. Portugalský veterán myslí na nevídaný míľnik

Vo februári oslávi 39. narodeniny, za reprezentáciu Portugalska už odohral 205 zápasov. Ale hviezdny útočník Cristiano Ronaldo nemá dosť.

29.12.2023 11:25
Cristiano Ronaldo Foto:
Vo februári bude mať už 39 rokov. Napriek tomu nemá Ronaldo futbalu stále dosť.
debata (2)

Portugalský fenomén sa chystá pokoriť zdanlivo nedostižnú métu v podobe 250 zápasov v reprezentačnom drese. Aspoň to tvrdí tréner národného tímu Roberto Martínez, ktorý v nedávnom interview priblížil podrobnosti rozhovoru s jedným z najlepších futbalistov histórie.

Práve Martínez viedol Portugalsko v čase, keď hviezdny CR7 čakal na svoj jubilejný dvojstý štart za reprezentáciu. Napriek tomu, že už aj ten bol rekordný, nakoľko cez 200 duelov sa nedostal žiadny hráč v histórii, Ronaldovi to ani zďaleka nestačí.

828661250 Čítajte viac So Slovákom v bráne prišla kríza. Slávny Shearer Dúbravkovi neverí, odporúča známe meno

„Bavili sme sa o tom, že sa blíži k dvojstému štartu, čo sa ešte nikomu nepodarilo. Samozrejme nemôžem odhaliť všetky detaily konverzácie, ale jeden áno. Spýtal som sa ho, či ho tento míľnik nejako zaujíma. Od odpovedal, že ho zaujímať až zápas s poradovým číslom 250,“ uviedol Martínez.

Toto vyjadrenie naznačuje, že päťnásobný najlepší futbalista sveta sa svoju bohatú kariéru tak skoro uzavrieť nechystá. Ale je možné sa mu čudovať?

Napriek tomu, že v 38 rokoch má tie najlepšie roky kariéry za sebou, chuť neustále posúvať hranice až za takmer nemožnú hranicu mu nechýba. Veď Ronaldo za kalendárny rok 2023 nastrieľal vo všetkých súťažiach 53 gólov, čo je najviac zo všetkých. Za to získal prestížnu cenu od Medzinárodnej federácie pre futbalovú históriu a štatistiku (IFHHS).

Neprajníci môžu namietať, že väčšinu z nich nastrieľal v menej kvalitnej saudkoarabskej lige, ktorú nemožno porovnávať s najlepšími európskymi súťažami. Faktom však zostáva, že žiadny z ďalších futbalistov v Saudi Pro League sa k počtu jeho gólov ani nepriblížil.

Ronaldo sa navyše pravidelne strelecky presadzuje aj v reprezentácii. Vďaka desiatim zásahom sa stal druhým najlepším strelcom kvalifikácie na EURO 2024, prekonal ho iba Belgičan Romelu Lukaku.

Pokiaľ by Ronaldo naozaj chcel dodržať svoj plán odohrať za reprezentáciu 250 zápasov, pravdepodobne by v národnom tíme musel vydržať až do najbližších majstrovstiev sveta v roku 2026. V priebehu šampionátu, ktorý sa uskutoční v USA, Kanade a Mexiku, bude mať 41 rokov.

Futbaloví veteráni s najvyššou minutážou 2023 Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Dokazujú, že nepatria do starého železa....
2 debata chyba
Viac na túto tému: #Cristiano Ronaldo #portugalská futbalová reprezentácia #portugalskí futbalisti