Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Novinka z Blízkeho východu, európske kluby v strehu. Saudi chystajú zmenu v pravidlách

Cristiano Ronaldo, Neymar, Karim Benzema, Sadio Mané. To je len zopár hviezd, ktoré v končiacom sa roku našli nový futbalový domov v Saudskej Arábii. A kvôli pripravovanej zmene pravidiel ich budú ďalšie takmer s istotou nasledovať.

26.12.2023 12:45
Cristiano Ronaldo Foto:
Januárový prestup Cristiana Ronalda do Saudskej Arábie spustil lavínu príchodov exkluzívnych hráčov, ktorá bude pokračovať aj v roku 2024.
debata

Ako informoval anglický The Telegraph, Saudi Pro League má v úmysle už čoskoro zvýšiť povolený počet cudzincov v tímoch najvyššej súťaže z doterajších ôsmich na desať. Rokovania o zmene sú už na stole a britský denník píše, že ide o ďalší útok na najväčšie futbalové hviezdy.

Faktom je, že zavedenie takéhoto pravidla by mohlo viesť k ďalšej prestupovej ofenzíve zo strany arabských šejkov. S blížiacim sa začiatkom zimného prestupového obdobia, ktoré sa odvára 1. januára, sa očakáva, že za púštnym dobrodružstvom odídu ďalšie veľké mená z európskeho futbalu.

56461806 Čítajte viac Krehký chlapec je preč. Torres po kariére koketuje s kulturistikou, nad jeho svalmi žasnú aj profíci

Európske kluby totiž nedokážu konkurovať lukratívnym finančným ponukám z arabského sveta aj z toho dôvodu, že kým na starom kontinente platia pravidlá Finančnej fair play pre udržateľnosť súťaže, na Blízkom východe také nepoznajú.

Aj vďaka tomu si mohol napríklad Al-Hilal dovoliť zaplatiť hviezdnemu Brazílčanovi Neymarovi približne 150 miliónov eur ročne, Cristiano Ronaldo v Al-Nassri by mal zarobiť dokonca až 200 miliónov eur.

Lukáš Haraslín Čítajte viac Česi v tom majú jasno! Vládne nám Slovák, jeho fígle nedokáže nik zastaviť, je to unikát. Má na top ligu?

Zmena pravidiel z 8 cudzincov na 10 sa považuje za strategický krok Saudi Pro League s cieľom zvýšiť konkurencieschop­nosť súťaže v porovnaní s najlepšími ligami na svete, zvýšiť kvalitu a sledovanosť donedávna podpriemernej ligovej súťaže.

V súvislosti so slovenskými futbalistami sa v roku 2023 spomínal zo Saudskej Arábie záujem len o jedného hráča spod Tatier. Bol ním stredopoliar SSC Neapol Stanislav Lobotka, ktorého manažér však medializovaný záujem dementoval.

Kristína Šulová, priateľka Stanislava Lobotku Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Po ťažkom rozchode si našiel nový objav....
debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #Cristiano Ronaldo #Saudi Pro League