Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Česi v tom majú jasno! Vládne nám Slovák, jeho fígle nedokáže nik zastaviť, je to unikát. Má na top ligu?

Nastúpil na pätnásť zápasov, strelil v nich osem gólov, na ďalšie štyri prihral. Je druhým najlepším kanonierom súťaže a zároveň klenotom svojho klubu.

25.12.2023 10:53
Lukáš Haraslín Foto:
Lukáš Haraslín.
debata

Slovenský futbalista Lukáš Haraslín má za sebou skvelú jeseň. Výraznou mierou prispel k tomu, že pražská Sparta úspešne kráča za obhajobou titulu a pokračovať bude aj v jarnej časti Európskej ligy.

„Dobrovoľne priznávam, že milujem futbal v podaní slovenského reprezentanta. Jeho správanie v šestnástke i mimo nej je učebnicové. A tá strela! A fígle,“ píše futbalový expert isport.cz Radek Špryňar.

Najvyťaženejší futbalisti v roku 2023 Fotogaléria - 22 fotiek Všetky fotky
Rebríček je zostavený bez brankárov, len z...

Aj on sa zapojil do ankety českého portálu a denníka Sport, v ktorej desiatka redaktorov vyberala najlepšieho legionára českej ligy.

Hlasovanie dopadlo pomerne jednoznačne. U šiestich odborníkov zvíťazil práve Haraslín.

„Prevyšuje českú ligu. Nežiari zakaždým, ale ak už, tak to stojí za to,“ dodáva Michal Koštuřík, ktorý oceňuje najmä Haraslínovu zasekávačku z krídla, o „ktorej síce každý vie, že ju urobí, no nikto ju nedokáže zastaviť.“

Lukáš Haraslín Čítajte viac Mama plakala vo dverách, otec pofúkal rozbité koleno. Na nenahraditeľnom Haraslínovi Sparta zarobí milióny ako na Hanckovi

Ku kolegovi sa pridáva aj Jakub Plaskura. „Pred dva a pol rokom prišiel zo Serie A. Na Letnej rastie tak, že sa do top sa do top súťaže môže čoskoro vrátiť,“ myslí si.

Podľa ďalšieho hlasujúceho Martina Vaita je 27-ročné krídlo často jazýčkom na váhach – v lige aj Európe.

Jonáš Bartoš zas označuje rodáka z Bratislavy za unikát na českých trávnikoch. Pavel Šťastný zas upozorňuje, že Slovák si pýta o pozornosť v Európe.

Načítavajú sa športové výsledky...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #AC Sparta Praha #Lukáš Haraslín #česká liga