Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

S Lewandowskim sú problémy, Barcelona zvažuje predaj. Prví v rade stoje Arabi

Jeho hviezda v Katalánsku postupne vyhasína. Poľský reprezentant Robert Lewandowski, ktorý prišiel do Barcelony vlani za 50 miliónov eur, má byť na odchode so španielskej La Ligy.

05.12.2023 08:51
Robert Lewandowki Foto:
Poľský kanonier Robert Lewandowski už niekoľko týždňov nepôsobí v barcelonskom drese práve najšťastnejším dojmom.
debata (3)

Vo svojej prvej sezóne v drese Barcelony napĺňal Poliak všetky očakávania odborníkov aj fanúšikov. V 46 zápasoch vo všetkých súťažiach strelil 33 gólov a patril medzi najobľúbenejších hráčov.

V tej druhej musí týždeň čo týždeň znášať kritiku médií na svoje výkony. Lewandowki má v tomto ročníku na konte osem zásahov v 17 dueloch.

Aj po poslednom víťaznom stretnutí proti Atleticu Madrid (1:0) musel tréner Barcelony Xavi odpovedať na otázky o možno vyradení Lewandowského zo základnej zostavy.

Pavol Farkaš, Francesco Calzona Čítajte viac Súper je náš najmenší problém. Farkaš je tu, aby z Calzonovej informácie nebola dezinformácia

„Je to náš najlepší hrotový útočník. Nemáme o ňom žiadne pochybnosti. Musíme ho viac zapájať, venovať mu viac pozornosti. Musíme mu pripravovať príležitosti, aby mohol zakončiť,“ vyjadril sa Xavi.

Španielsky novinár José Álvarez však informoval, že Barcelona dokonca uvažuje o predaji dvojnásobného svetového futbalistu na svete podľa FIFA.

V programe El Chiringuito povedal: „S Lewandowskim sú problémy. Aj na tréningovej úrovni. Klub vážne uvažuje o jeho predaji v lete.“

Patrik Hrošovský Čítajte viac Belgičania sa predbiehajú v štipľavých poznámkach. Do úst si berú aj hernú inteligenciu slovenských futbalistov

Aké konkrétny problémy sú v súvislosti s Poliakom, Álvarez neprezradil. „Musíme pamätať na to, že Lewandowski dostáva každým rokom viac a viac peňazí. A klub to veľmi zvažuje. Navyše vábenie zo strany Saudskej Arábie je veľmi lákavé." Álvarez je presvedčený, že takto za rok už útočník nebude behať po španielskych trávnikoch.

Jedna vec je jasná: Barcelona musí naďalej šetriť peniaze, aby neporušila platový strop španielskej ligy. Podľa medializovaných informácií bude Lewandowského zárobok v budúcom roku takmer 32 miliónov eur.

Navyše, k tímu sa v januári pripojí 18-ročný brazílsky supertalent Vitor Roque a práve on by mal byť budúcnosťou klubu v útoku. Záujemcov o Lewandowského má byť dosť, údajne už v lete tohto roka odmietol niekoľko lukratívnych ponúk od klubov zo Saudi Pro League.

Nárast trhovej hodnoty slovenských futbalistov Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
Niektorí prispeli viac, iní menej. Postup...
3 debata chyba
Viac na túto tému: #fc barcelona #Robert Lewandowski #la liga