Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bol by najdrahším Slovákom. Hancko má v hlave veľký prestup, prekonal by aj Škriniara

Ešte pred pár rokmi sa zdalo, že slovenský obranca Dávid Hancko veľkú dieru do svetového futbalu neurobí.

28.11.2023 12:25
FUTBAL-ME 2024: Slovensko - Lichtenštajnsko Foto:
Dávid Hancko po oslavuje gól proti Lichtenštajnsku.
debata (5)

Vo Fiorentine nedostával takmer žiadne šance a taliansky klub ho poslal na hosťovanie do pražskej Sparty.

Český klub ho v roku 2021 kúpil, no Hancko sa rozohral k takým výkonom, že už o rok sa opäť sťahoval. Tentokrát do slávneho Feyenoordu Rotterdam.

V poprednom holandskom klube sa dokázal vypracovať medzi opory. Stále častejšie sa preto hovorí o jeho prestupe o „úroveň vyššie“.

SR Futbal EKL 4.kolo A Slovan Lille BAX Čítajte viac Milióny v kase, pozícia medzi najlepšími, strata na českého lídra. V čom je Slovan lepší ako Ferencváros či Lille?

Jeho forma neušla ani trénerovi slovenskej reprezentácie. Počas úspešnej kvalifikácie na EURO nechýbal v základnej zostave Francesca Calozonu ani raz. Pre Hancka znamená účasť v reprezentácii niečo špeciálne.

„Vo Feyenoorde máme dobrú partiu, ale tým, že sme z jednej krajiny, je to vždy niečo viac,“ povedal slovenský obranca pre Rádio Slovensko.

„Som rád, že som odohral najviac, aj za postup. Počas postupu na posledný európsky šampionát som bol zranený, tak aj tie oslavy mali pre mňa horkokyslú príchuť. Keď teraz stále hrávam v základe, tak ma veľmi tešilo, že aj ja som na tom mal zásluhu.“

Hanckova hodnota na prestupovom trhu sa podľa renomovaného webu transfermarkt pohybuje okolo 30 miliónov eur. Ak by zmenil dres, stal by sa najdrahším slovenským hráčom v histórii. Prekonal by Milana Škriniara, ktorého kúpil Inter zo Sampdorie za 25 miliónov.

Robert Lewandowski Čítajte viac Blíži sa koniec Lewandowského v Barcelone? Ani svetoví hráči neoklamali čas, píšu Španieli

A záujem je. V lete sa hovorilo o záujme zo strany talianskeho majstra z Neapola či anglického Newcastle United. Sám Hancko však naznačil, že z Holandska sa nikam neponáhľa. "Novinári a ľudia v mojom okolí o tom stále hovoria, takže sa mi to dostalo do hlavy.

Kommunikujem s agentom, ale nemyslím si, že sa niečo udeje teraz v zime. Ak by sa nám podarilo postúpiť zo skupiny Ligy majstrov, chcel by som pokračovať.

Všetko závisi od ponuky a na požiadavkách Feyenoordu. Nechcem si v hlave otvárať veľké sny, lebo viem, že to nebude ľahké.

Teraz to mám super, hrám za reprezentáciu a som zdravý. Hrám 90 minút v každom zápase a myslím, že mám aj nejakú formu.

Postup EURO ME vo futbale Nemecko Čítajte viac Veľká anketa Športwebu: Vyžrebujte Slovákom súperov na ME vo futbale

Snažím sa uvedomiť si to a pýtam sa, koľko takých sezón ešte bude? V lete oslavujem ligový titul, potom hráme Champions league a postúpili sme na ME – nie vždy sa to podarí. To sú veci, ktoré si veľmi vážim a snažím sa zachovať tento prístup," dodal Hancko.

Najsexi futbalistka na svete Alisha Lehmannová Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Koľko zarába futbalom a čo dostáva od sponzorov...
5 debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #prestup #Feyenoord Rotterdam #Dávid Hancko