Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Blíži sa koniec Lewandowského v Barcelone? Ani svetoví hráči neoklamali čas, píšu Španieli

Nie je to ten futbalista, ktorého Barcelona kúpila od Bayernu, napísal španielsky denník AS v súvislosti s poslednými výkonmi poľského útočníka Roberta Lewandowského.

27.11.2023 16:40
Robert Lewandowski Foto:
V minulej sezóne bol želanou posilou Barcelony a lídrom tímu, v tomto roku je čoraz častejšie terčom kritiky.
debata (3)

V médiách sa čoraz hlasnejšie píše o nedostačujúcej výkonnosti kedysi obávaného strelca bavorského veľkoklubu. Na prvý pohľad sa pritom zdá byť všetko v poriadku.

Lewandowski dal sedem gólov v 12 zápasoch a je piatym najlepším kanonierom La Ligy. Za vedúcim Judom Bellinghamom z Realu Madrid zaostáva o štyri góly.

No od Poliaka sa očakáva viac. Minimálne preto, že pri poslednom vystúpení v najvyššej súťaži, v ktorom Barcelona remizovala s Rayom Vallecanom 1:1, sa gólovo nepresadil a bez zásahu tak bol už v piatom z posledných šiestich ligových duelov.

Postup EURO ME vo futbale Nemecko Čítajte viac Veľká anketa Športwebu: Vyžrebujte Slovákom súperov na ME vo futbale

V rovnakom období minulej sezóny mal Lewandowski na konte o šesť zásahov viac. Preto sa jeho meno čoraz častejšie objavuje v negatívnom zmysle, ako sklamanie.

„Hoci stále patrí medzi najefektívnejších útočníkov, výkony v jeho podaní nie sú podľa fanúšikov a barcelonských médií dosť dobré. Stále viac sa hovorí o tom, že je to otázka veku,“ napísal Jose Espina z AS. Poľský reprezentant mal v auguste 35 rokov.

Jamie Vardy Čítajte viac Bol postrachom brankárov, teraz prefackal sám seba. Netrafil prázdnu bránku, volej poslal do nebies

Espina doplnil, že ani najlepší svetoví futbalisti nedokázali na pozícii hrotového útočníka oklamať čas. Faktom je, že samotný Poliak v jednom rozhovore povedal, že jeho telo má kondíciu 27-ročného, no na trávniku to tak nevyzerá.

„Už to nie je ten istý hráč ako v Bayerne. Mnohí novinári sa domnievajú, že jeho vysoký plat a zmluva do roku 2026 sú pre klub vážnym problémom,“ dodal Espina.

Veľké porovnanie tímov postupujúcich na ME 2024 Fotogaléria - 43 fotiek Všetky fotky
V nasledujúcom rebríčku nájdete detailné...
3 debata chyba
Viac na túto tému: #fc barcelona #Robert Lewandowski