Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zázračný chlapec z Anglicka. Bellingham prekonal v Reale rekord Ronalda

Letná posila Realu Madrid je nezastaviteľná, dáva gól za gólom. A Judovi Bellinghamovi je jedno, či je to v španielskej lige, alebo Lige majstrov. Teraz dokonca prekonal klubový rekord a odsunul z piedestálu Cristiana Ronalda.

27.11.2023 08:50
Jude Bellingham Foto:
Jude Bellingham svojimi výkonmi v Reale Madrid prekvapuje fanúšikov aj expertov.
debata

20-ročný rodák zo Stourbridge uzatváral skóre pri nedeľnom víťazstve Realu Madrid nad Cadizom (3:0). A práve ten ho posunul v historických zápisoch pred klubovú legendu Ronalda.

Po prvých 15 zápasoch za biely balet má teraz Bellingham na konte 14 strelených gólov a tri asistencie. Podľa Mundo Deportivo sa tým postaral o nový klubový rekord.

Alejandro Garnacho Čítajte viac Gól roka v Premier League. Mladý Argentínčan z Manchestru vystrihol parádne nožničky

Portugalský fenomén ich v rovnakom počte stretnutí dosiahol „iba“ 13, rovnako ako ďalšie legendy Realu Alfredo Di Stéfano a Pruden Sánchez. Za nimi nasleduje bývalý maďarský reprezentant Ferenc Puskás (11 gólov).

Produktívny Angličan zaznamenal 11 zásahov v španielskej La Lige, v ktorej pred reprezentačnou prestávkou chýbal. Pre zranenie ramena vynechal duel vo Valencii, v ktorom Real vyhral 5:1.

Zlatan Ibrahimovič Čítajte viac Zlatanov život sa zmenil na peklo. Syn po narodení ťažko ochorel: Ušiel som z nemocnice, priznal Ibrahimovič

Na ihrisku Cadizu nastúpil so špeciálnou ochranou zraneného miesta, gól dosiahol tvrdou strelou ľavou nohou. „Cíti sa dobre a dnes hral veľmi dobre, ako všetci ostatní,“ uviedol po zápase tréner Carlo Ancelotti.

Po víťazstve je Real Madrid späť na čele najvyššej španielskej súťaže. Z trónu ho môže v pondelok večer zosadiť prekvapenie sezóny z Girony, ktoré od 21.00 h nastúpi na dohrávku proti Bilbau.

V Lige majstrov strelil Bellingham tri góly v troch zápasoch. Real je na čele C-skupiny s 12 bodmi a má istý postup do osemfinále. V stredajšom stretnutí s Neapolom mu na víťazstvo v skupine stačí uhrať remízu.

Najsexi futbalistka na svete Alisha Lehmannová Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Koľko zarába futbalom a čo dostáva od sponzorov...
debata chyba
Viac na túto tému: #Cristiano Ronaldo #Real Madrid #Jude Bellingham