Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šialené londýnske derby: VAR zrušil štyri góly, dve červené dostal Tottenham. A Chelsea trestala

Divoký zápas s trpkým koncom pre domácich. Futbalisti Tottenhamu Hotspur utrpeli prvú prehru v prebiehajúcom ročníku Premier League. V londýnskom derby podľahli doma Chelsea 1:4, keď hrali od 55. minúty čas bez dvoch vylúčených hráčov.

06.11.2023 23:20 , aktualizované: 23:25
Nicolas Jackson Foto:
O víťazstve Chelsea na pôde Tottenhamu rozhodol hetrikom útočník Nicolas Jackson.
debata

Čistým hetrikom rozhodol o triumfe Chelsea senegalský útočník Nicolas Jackson. Po 11. kole tak Spurs prišli o post lídra, za Manchestrom City zaostávajú na druhej priečke o jeden bod.

Okrem dvoch červených kariet zaujalo až početné využívanie videorozhhodcu. VAR až v štyroch prípadoch rozhodol o neuznaní gólu – pod dvoch na oboch stranách.

SR Futbal NL 11. kolo Trnava Slovan TTX Čítajte viac Borjan bol v Srbsku. Chce sa vrátiť do Crvenej Zvezdy? To je hlúpa otázka, odpoveďou nepotešil Slovan

Tottenham viedol po presnom zásahu Dejana Kulusevského zo 6. minúty – jeho strelu tečoval za chrbát vlastného brankára Lewi Colwill. Rozhodcovia v spolupráci so systémom VAR potom neuznali jeden gól domácich a dva zásahy Chelsea.

V 33. minúte opäť na základe videa hlavný arbiter vylúčil domáceho obrancu Cristiana Romera za faul na Enza Fernandeza a následnú penaltu premenil s dávkou šťastia Cole Palmer na 1:1.

Robert Lewandowski Čítajte viac Pôsobil ako cudzie teleso. Lewandowski sa stáva pre Barcelonu drahým problémom

V závere prvej časti prišiel Tottenham aj o zranených Jamesa Maddisona a Mickyho van de Vena. Ďalšia rana pre domácich prišla v 55. minúte, keď po druhej žltej karte musel ihrisko opustiť ďalší obranca Destiny Udogie.

Chelsea výhodu o dvoch hráčov využila v 75. minúte, keď na 2:1 pre hostí upravil Nicolas Jackson. V 79. minúte neuznali vyrovnávajúci gól domácich z kopačky Erica Diera pre ofsajd a Jackson v nadstavenom čase ešte pridal dva poisťujúce zásahy na 4:1.

Premier League – 11. kolo:
Tottenham Hotspur – FC Chelsea 1:4 (1:1)
Góly: 6. Kulusevski – 75., 90.+4, 90.+7 Jackson, 35. Palmer (z 11m), ČK: 33. Romero, 55. Udogie (obaja Tottenham)

Standings provided by Sofascore
debata chyba
Viac na túto tému: #Premier League #Tottenham Hotspur