Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pôsobil ako cudzie teleso. Lewandowski sa stáva pre Barcelonu drahým problémom

Vo veku 35 rokov sa Robert Lewandowski stáva pre Xaviho Barcelonu veľkým drahým problémom. S takýmto kritickým titulkom na adresu poľského reprezentanta prišiel po víkende El Confidencial.

06.11.2023 19:55
Robert Lewandowski Foto:
Hviezda poľského kanoniera Roberta Lewandowského v Barcelone bledne.
debata

Podľa denníka zarába hviezdny útočník príliš veľa peňazí v porovnaní s tým, čo predvádza na trávniku. Navyše, jeho budúcnosť bude o leta 2024 ohrozovať 18-ročný supertalent z Brazílie.

Počas sobotňajšieho zápasu medzi Realom Sociedad a Barcelonou (0:1) bol Lewandowski stiahnutý z ihriska po 57 minútach hry za bezgólového stavu. Španielsky majster síce vyhral, ale až po góle Ronalda Arauja v nadstavenom čase.

Vzhľadom k nedávnej prehre v El Clasicu to nebol zo strany Kataláncov uspokojivý výkon. Lewandowski je s ročným platom 20,8 milióna eur druhým najlepšie plateným futbalistom Barcelony. Viac zarába len Holanďan Frankie de Jong a to 37,5 milióna ročne.

799527622 Čítajte viac Alkoholový škandál v Poľsku. Kvarteto reprezentantov na mol. Päť dní pred štartom MS skončili

Na Poliakov výkon upozorňovali médiá už po neúspešnom súboji s Realom Madrid (1:2) a teraz im už akoby došla trpezlivosť. „Do konca polčasu nevystrelil ani raz na bránku a len štyrikrát prihral. Poliak pôsobil ako cudzie teleso, ktoré Barca nedokázala aktivovať,“ napísal El Confidencial.

Lewandowski má v Barcelona zmluvu až do leta 2026 a navyše po každej sezóny mu má plat výraznejšie rásť. Vedenie klubu sa najmä kvôli tomu bude podľa denníka v lete snažiť o zmenu zmluvy s útočníkom.

Mraky nad Poliakom sa sťahujú aj v súvislosti s jeho potenciálnym náhradníkom. Barcelona už v lete oznámila, že supertalent z Brazílie Vitor Roque prestúpil do klubu z Atletica Paranaense.

SR Futbal NL 11. kolo Trnava Slovan TTX Čítajte viac Borjan bol v Srbsku. Chce sa vrátiť do Crvenej Zvezdy? To je hlúpa otázka, odpoveďou nepotešil Slovan

18-ročný mladík zažiaril v brazílskej lige – v 22 zápasoch dal jedenásť gólov. Nedávno dokonca absolvoval debut v seniorskej reprezentácii. Do Barcelony má doraziť práve v lete budúceho roka.

V tejto sezóne odohral Robert Lewandowski za Barcelonu 12 zápasov. Šesťkrát sa gólovo presadil a štyrikrát asistoval.

Talentovaní futbalisti, ktorí nesplnili očakávania Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Zranenia, problémy so životosprávou,...
debata chyba
Viac na túto tému: #fc barcelona #Robert Lewandowski #la liga