Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bellinghama viac ako futbal bavila výroba náramkov pre mamu. Súťaživosť ho dostala aj do problémov

Anglický futbalový stredopoliar Jude Bellingham priznal, že v detstve preňho futbal nebol všetkým. Vraví, že rodičia ho nikdy do ničoho netlačili a tak mohol robiť to, čo ho v danom období zaujímalo.

02.11.2023 21:39
818233739 Foto:
Bellinghamovi počas vyhlásenia Zlatej lopty udelili ocenenie pre najlepšieho hráča do 21 rokov.
debata

„Na začiatku som vôbec nemal rád futbal,“ povedal 20-ročný Bellingham v rozhovore pre francúzsky denník L'Equipe, z ktorého prevzal pasáže španielsky web marca.com.

„Keď som bol malý, chodieval som na tréningy, ale trhal som tam trávu, vyrábal som náramky s margarétkami, aby som ich dal mame, ktorá ma sledovala mimo ihriska. Najlepšie na celom tomto príbehu je to, že toto je pravdepodobne dôvod, prečo som sa nakoniec dostal k futbalu.

Jude Bellingham Čítajte viac Slávne El Clásico malo jediného hrdinu: Barcelonu umlčal stroj na góly z Anglicka

Rodičia ma nikdy do ničoho v tomto zmysle nenútili, pokiaľ som sa správal dobre a pomáhal druhým,“ poznamenal Bellingham, ktorému v pondelok počas vyhlásenia Zlatej lopty v Paríži udelili ocenenie pre najlepšieho hráča do 21 rokov v tomto kalendárnom roku.

Láska k futbalu sa v ňom narodila vďaka tomu, že bol mimoriadne súťaživý vo všetkom, čo robil. „Keď sme s deťmi zbierali kvety, chcel som mať tie najkrajšie.

Alebo som chcel byť najlepší pri schovávačke. Keď som vyrastal, mal som nejaké problémy, pretože keď som prehral, veľmi som sa nahneval a odmietol som podať ruku súperovi,“ spomína anglický reprezentant.

Stačilo pár mesiacov a Bellingham sa stal... Foto: Profimedia
Jude Bellingham Stačilo pár mesiacov a Bellingham sa stal obľúbencom u fanúšikov, trénera aj spoluhráčov.

Bellingham, ktorý v lete prišiel do Realu Madridu z nemeckej Borussie Dortmund, zažíva v španielskej metropole impozantný začiatok. V doterajších 13 súťažných dueloch sa strelecky presadil až 13-krát.

V sobotňajšom zápase La Ligy 2023/2024 na trávniku FC Barcelona rozhodol dvomi gólmi o triumfe Realu Madrid 2:1. „Možno budem znieť ako pokazená platňa, ale moji spoluhráči mi veľmi pomohli adaptovať sa v klube.

817587525 Čítajte viac Rocker Mick Jagger Barcelone nepomohol. Tréner Xavi sa sťažoval: Nespravodlivosť

Dúfam, že počas najbližších piatich rokov v Reale Madrid vyhrám päť titulov v Lige majstrov, majstrovstvá Európy a snáď aj majstrovstvá sveta,“ skonštatoval Bellingham.

debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #Real Madrid #Zlatá lopta #Jude Bellingham