Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slávne El Clásico malo jediného hrdinu: Barcelonu umlčal stroj na góly z Anglicka

Futbalisti Realu Madrid zvíťazili v sobotnom El Clasicu na ihrisku FC Barcelona 2:1 a aj po 11. kole sú na čele ligovej tabuľky o skóre pred Gironou.

28.10.2023 18:19 , aktualizované: 29.10.2023 07:51
Jude Bellingham Foto:
Jude Bellingham strelil v El Clásicu oba góly Realu Madrid.
debata

Katalánci viedli až do 67. minúty, o triumfe „bieleho baletu“ však potom dvoma gólmi rozhodol stredopoliar Jude Bellingham.

Ten strelil v 13 zápase za Real Madrid už svoj trinásty gól, z pohľadu najvyššej súťaže to má Angličan 10 zápasov – 10 gólov. Barcelona zaostáva na treťom mieste za Realom o štyri body.

El Clasico sa hralo prvýkrát v histórii na barcelonskom Olympijskom štadióne a domácich poslal do vedenia už v 6. minúte stredopoliar Ilkay Gündogan. Bol to jeho prvý presný zásah v drese „blaugranas“.

Harry Kane Čítajte viac Tri červené karty a osemgólová smršť. Zásah z vlastnej polovice, Kane napodobnil Beckhama

Tridsaťtriročný Nemec využil odrazenú loptu od Davida Alabu a presnou strelou prekonal brankára Kepu Arrizabalagu popod nohy. Barcelona hrala v prvom polčase aktívnejšie, no napriek šanciam Joaa Felixa či Fermina Lopeza už skóre nezvýšila.

Naopak, po zmene strán sa k väčšej aktivite dostali hostia, čo využil v 68. minúte stredopoliar Jude Bellingham. Angličan si prebral loptu vo vzdialenosti asi 20 metrov od bránky a ďalekonosnou strelou nedal brankárovi Marcovi-Andremu Ter Stegenovi šancu.

Barcelončanom sa nedarilo presadiť, nepomohlo im ani nasadenie kanoniera Roberta Lewandowského a Raphinhu, ktorí sa vrátili po zraneniach a naskočili do hry v priebehu druhého polčasu. V závere zápasu to už vyzeralo na deľbu bodov, no v nadstavenom čase prišla ďalšia rana z kopačky Bellinghama.

816038796 Čítajte viac Na Real Madrid s vyplazeným jazykom. FC Barcelona zarobila na špeciálnych dresoch milióny

Po centri Daniho Carvajala a jeho predĺžení od Luku Modriča poslal loptu do siete z bezprostrednej blízkosti – 1:2.

V ďalšom stretnutí prehrala Almeria s Las Palmas 1:2. Po 11. kolách má na konte len tri body a figuruje na chvoste tabuľky.

La Liga – 11. kolo:
FC Barcelona – Real Madrid 1:2 (1:0)
Góly: 6. Gündogan – 68. a 90.+2 Bellingham
FC Barcelona: Ter Stegen – Araujo, Christensen, I. Martinez, Balde – Gündogan, Gavi, F. Lopez (72. Romeu) – Cancelo (77. Yamal), F. Torres (61. Lewandowski), Felix (77. Raphinha)
Real Madrid: Arrizabalaga – Carvajal, Rüdiger, Alaba, Mendy (52. Camavinga) – Tchouameni – Valverde, Bellingham, Kroos (63. Modrič) – Rodrygo (63. Joselu), Vinicius Junior (90+5. L. Vazquez).

UD Almeria – UD Las Palmas 1:2 (0:1)
Góly: 73. Ramazani – 23. El Haddadi, 90.+4 Kaba

RCD Mallorca – Getafe CF 0:0
/M. Valjent celý zápas, D. Greif (obaja Mallorca) na lavičke/

Cadiz CF – FC Sevilla 2:2 (2:1)
Góly: 8. Ramos, 28. Machís – 37. Ocampos, 60. Rakitić

Standings provided by Sofascore
Neapolská moderátorka Marika Frusciová Fotogaléria - 33 fotiek Všetky fotky
Talianska moderátorka Marika Frusciová verzus...
debata chyba
Viac na túto tému: #Real Madrid #fc barcelona #El Clásico #Jude Bellingham