Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Potupa pre červených diablov, koncert Haalanda. V Liverpoole gesto pre Kolumbijčana

Futbalisti Manchestru City triumfovali v nedeľnom mestskom ligovom derby na ihrisku rivala United hladko 3:0.

29.10.2023 17:17 , aktualizované: 18:45
Erling Haaland Foto:
Erling Haaland je s 11 gólmi najlepším kanonierom anglickej Premier League.
debata

Dvoma gólmi o tom rozhodol nórsky kanonier Erling Haaland a pridal aj asistenciu. Zverenci Pepa Guardiolu figurujú po 10. kole Premier League v tabuľke na tretej priečke o dva body za lídrom Tottenhamom a o skóre za Arsenalom. Manchester United je na ôsmej pozícii.

Hráči City potvrdili na Old Trafforde úlohu favorita. Od začiatku diktovali tempo a už vo 8. minúte sa zaskvel brankár domácich Andre Onana pri šanciach Phila Fodena a následne aj Haalanda. Po necelej hodine hry sa skóre zmenilo, keď Rasmus Höjlund v šestnástke pridržal rukou Rodriho a po posúdení videa nariadil arbiter penaltu. Haaland ju bezpečne premenil – 0:1.

Na druhej strane brankár Ederson v nadstavení prvého polčasu vytiahol spod brvna pokus Scotta McTominaya a Onana vzápätí zlikvidoval hlavičkovú tutovku Haalanda. Nór si však napravil chuť v 49. minúte, keď už jeho hlavička po spätnom centri Bernarda Silvu z ľavej strany skončila v bránke domácich – 0:2. Haaland je tak s jedenástimi gólmi na čele tabuľky strelcov PL.

817842063 Čítajte viac Paríž St. Germain neudržal dvojgólové vedenie. Škriniar dostal najhoršiu známku

Domáci sa snažili o odpoveď, ale duel nezdramatizoval ani Marcus Rashford, ktorého pokus v 69. minúte skončil tesne vedľa. Odpor domácich definitívne zlomil v 80. minúte gólom na 3:0 Phil Foden, ktorému pred odkrytú bránku naservíroval loptu Haaland.

Pred 191. manchesterským derby si oba tímy i fanúšikovia uctili na Old Trafforde pamiatku legendy United Sira Bobbyho Charltona, ktorý zomrel minulý víkend vo veku 86 rokov. Pred výkopom zaznel minútový aplauz, hráči United i City mali na rukách čierne pásky.

Priaznivci na tribúne Stretford End rozvinuli transparent s vyobrazením Charltona, držiaceho trofej za triumf v EPM 1968, spolu s nápisom: „Najlepší anglický futbalista, akého kedy svet videl.“ Fanúšikovia na inej tribúne vytvorili mozaiku s nápisom „Sir Bobby“.

Luis Diaz Čítajte viac Najhoršie chvíle v živote. Hviezde Liverpoolu uniesli v Kolumbii rodičov, oboch zachránili

Liverpool vyhral nad Nottinghamom hladko 3:0. V tabuľke figuruje priebežne na štvrtej priečke s mankom troch bodov na lídra Tottenham a jedného na Arsenal i City. Domáci nastúpili bez kolumbijského krídelníka Luisa Díaza, ktorému v jeho rodnej krajine uniesli rodičov. Po strelení prvého gólu sa Diogo Jota postaral o pekné gesto, keď pred tribúnami ukázal dres Luisa Diaza s číslom 7.

Úlohu favorita potvrdili už v prvom polčase gólmi Dioga Jotu a Darwina Nuneza, v druhom polčase pridal tretí zásah Mohamed Salah. Nottingham nezaznamenal plný bodový zisk už šesť duelov.

07. Lionel Messi Čítajte viac Kto by získal Zlatú loptu nebyť Messiho a Ronalda? France Football zverejnil zoznam

O bod za Liverpoolom je v tabuľke Aston Villa, ktorá potvrdila formu triumfom nad Lutonom 3:1. Fulham na lavičke so slovenským brankárom Marekom Rodákom získal bod na ihrisku Brightonu vďaka remíze 1:1. Vyrovnávajúcim gólom v 65. minúte ju zariadil portugalský stredopoliar Joao Palhinha. Fulham je priebežne štrnásty, Brighton nevyhral už štyri kolá za sebou a patrí mu siedma priečka.

Everton uspel na ihrisku West Hamu 1:0 a poskočil na 15. miesto tabuľky. Jediný gól stretnutia zaznamenal v 51. minúte Dominic Calvert-Lewin, bol to jeho jubilejný 50. gól v najvyššej anglickej súťaži. West Ham čaká na víťazstvo už tri kolá.

Premier League – 10. kolo:
West Ham United – Everton FC 0:1 (0:0)
Gól: 51. Calvert-Lewin

Aston Villa FC – Luton Town 3:1 (1:0)
Góly: 17. McGinn, 49. Diaby, 62. Lockyer (vlastný) – 83. Martinez (vlastný)

Brighton & Hove Albion – Fulham FC 1:1 (1:0)
Góly: 26. Ferguson – 65. Palhinha
/M. Rodák (Fulham) na lavičke/

FC Liverpool – Nottingham Forest 3:0 (2:0)
Góly: 31. Jota, 35. Nunez, 77. Salah

Manchester United – Manchester City 0:3 (0:1)
Góly: 26. a 49. Haaland (prvý z 11m), 80. Foden

Standings provided by Sofascore
817842063 Čítajte viac Paríž St. Germain neudržal dvojgólové vedenie. Škriniar dostal najhoršiu známku
debata chyba
Viac na túto tému: #Premier League #FC Liverpool