Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Najhoršie chvíle v živote. Hviezde Liverpoolu uniesli v Kolumbii rodičov, oboch zachránili

Rodičov hviezdneho futbalistu FC Liverpool Luisa Diaza uniesli v sobotu v jeho domovine v Kolumbii a rukojemnícka dráma trvala až do nedeľňajšieho popoludnia.

29.10.2023 09:31 , aktualizované: 14:44
Luis Diaz Foto:
Luis Diaz v drese kolumbijskej reprezentácie.
debata

Podľa posledných správ sa po matke podarilo z rúk únoscov dostať aj otca. Podľa britských médií sa Diaz v sobotu dozvedel, že jeho rodičia Luis Manuel Diaz a matka Silenis Marulanda boli unesení pri ozbrojenom útoku na čerpacej stanici v jeho rodnom meste Barakas.

Policajné orgány v meste, ktoré sa nachádza v regióne La Guajira, mali v minulosti varovať rodičov, aby sa vyhýbali svojmu vidieckemu sídlu práv kvôli hrozbe únosu. Matku Luisa Diaza našli vďaka zriadeniu jedného z kontrolných bodov. Jeho otec je v súčasnosti stále v rukách únoscov.

Jude Bellingham Čítajte viac Slávne El Clásico malo jediného hrdinu: Barcelonu umlčal stroj na góly z Anglicka

Tento prípad má v Kolumbii celoštátny význam čo dokazuje aj skutočnosť, že o správe o záchrane matky informoval kolumbijský prezident Gustavo Petro.

Luis Diaz odohral za kolumbijskú reprezentáciu 43 zápasov. Do FC Liverpool prestúpil z portugalského Porta v januári 2022. Veľmi rýchlo sa stal jedným z ťahúňov anglického veľkoklubu a v 58 zápasoch Premier League doteraz strelil 14 gólov.

Naposledy sa kolumbijský reprezentant predstavil v drese Liverpoolu pri výhre 2:0 proti Evertonu 21. októbra. Je málo pravdepodobné, že zasiahne do hry v nedeľnom ligovom stretnutí proti Nottinghamu Forest.

Situáciu potvrdil aj Diazov zamestnávateľ, ktorý v nedeľu ráno zverejnil vyhlásenie: „Futbalový klub Liverpool môže potvrdiť, že vie o prebiehajúcej situácii týkajúcej sa rodiny Luisa Diaza v Kolumbii. Našou vrúcnou nádejou je, že sa záležitosť vyrieši bezpečne a pri najbližšej možnej príležitosti. Medzitým bude dobro hráča aj naďalej našou bezprostrednou prioritou.“

Messi vs. Haaland: Boj o Zlatú loptu 2023 Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
xxx
debata chyba
Viac na túto tému: #Premier League #FC Liverpool #Luis Díaz