Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hviezda Realu čelila ďalším rasistickým útokom. Nechutné zábery z tribúny z nich usvedčili aj dieťa

Španielsky futbalový klub FC Sevilla vykázal z domovského štadióna fanúšika a podal voči nemu sťažnosť na políciu.

22.10.2023 11:48
Vinícius Júnior Foto: ,
Bývalý kapitán Realu a dnes hráč Sevilly Sergio Ramos v potýčke s Antoniom Rüdigerom. Vinícius Júnior (vľavo) čelil rasistickým útokom.
debata

K incidentu došlo počas sobotného zápasu La Ligy s Realom Madrid (1:1), priaznivec údajne prejavil rasistické správanie voči brazílskemu útočníkovi Viníciusovi Júniorovi.

„Odsudzujeme akékoľvek xenofóbne a rasistické správanie, dokonca aj ojedinelý prípad, ako je tento. Budeme spolupracovať s úradmi na odstránení týchto postojov,“ citovala z vyhlásenia klubu agentúra AP.

Sevilla, Real Madrid Čítajte aj Real čelil Ramosovi a spol. a druhýkrát stratil body. Valjent čaká na výhru už päť duelov

Vinícius Júnior sa stal v minulosti viackrát terčom rasizmu. Situácia na španielskych štadiónoch sa ani po týchto prípadoch nezlepšila.

„Ďalšia smutná epizóda pre futbal v Španielsku. Zároveň však ďakujem Seville za rýchlu reakciu a potrestanie vinníka,“ napísal Vinícius Júnior na sociálnej sieti X.

Po stretnutí si 23-ročný Brazílčan všimol na videu iné rasistické správanie a to dokonca v podaní mladistvého diváka.

„Dostali sa ku mne zábery, na ktorých vidieť, ako mi z tribúny ukazuje nevhodné gestá dievča v tínedžerskom veku. Veľmi ma mrzí, že ho rodičia nenaučili slušnému správaniu.“

Najlepšie zarábajúci futbalisti roka 2023 Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
10. Harry Kane (Bayern Mníchov): 36 mil. USD.
Načítavajú sa športové výsledky...
debata chyba
Viac na túto tému: #FC Sevilla