Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Obhorené záchody, zdemolované vybavenie. Na štadióne Slavie počítajú škody, Sparta sa vyjadrila

Nechutné scény sa v priebehu vyhroteného derby Slavie proti Sparte neodohrávali iba na ihrisku, ale aj na tribúnach.

25.09.2023 20:01
Sparta Foto:
Nevhodná ďakovačka Sparty, s jednou z vytrhnutých sedačiek v ruke Sparťan Veljko Birmančevič.
debata

Vrcholom výtržností na štadióne v Edene bolo, keď v závere stretnutia priletelo zo sektoru sparťanských fanúšikov medzi domácich sediacich na susednej tribúne niekoľko delobuchov. Priaznivci klubu z Letnej tiež poničili záchody vo svojom sektore a vytrhali niekoľko sedačiek.

Najnebezpečnejšiu udalosť, vhodenie delobuchov medzi fanúšikov rivala, Sparta odsúdila. „Také správanie jednotlivcov v našom sektore je neakceptovateľné. Kotol dostal spätnú väzbu od skúsených hráčov ihneď po zápase. S fanúšikmi sa o tom budeme rozprávať, očakávame trest od disciplinárnej komisie,“ uviedol pre sport.cz Ondřej Kasík, riaditeľ komunikácie Sparty.

808259591 Čítajte viac Hanebné derby má dohru. Šéfa Ajaxu vyhodili, Feyenoord so Slovákmi nechce dohrávať

Deň po zápase, teda v pondelok, začali na štadióne v Edene počítať škody. Z fotiek zasahujúcich záchranných zložiek je zrejmé, že na záchodoch, ktoré sú vyhradené pre hostí, horelo. Zdemolované boli aj dvere od záchodov, niekde zostali hanlivé nápisy. Celú udalosť prešetruje polícia a vďaka kamerovému systému by mali byť výtržníci identifikovaní.

Vytrhaných bolo aj niekoľko sedačiek, jednu z nich mal v ruke počas pozápasovej ďakovačky futbalista Sparty Veljko Birmančevič. Zatiaľ čo väčšina hráčov Sparty bola počas ďakovačky na ihrisku, trio Krejčí, Panák a Slovák Haraslín s fanúšikmi diskutovali.

Neymar Čítajte viac Saudská rozprávka dlho nevydržala. Neymar sa sťažuje na trénera, chce ho nechať vyhodiť

Derby sprevádzala napätá atmosféra už pred začiatkom zápasu. Hovorilo sa o tom, že priaznivci Slavie ukradli rivalom z Letnej veľkú časť ich vlajok. Duel sa hral v nenávistnej kulise, oba tábory si nadávali. Eden sa v priebehu prvého polčasu zahalil do nevkusného chorea s odkazom: „Sparta ku..a je.“

České médiá sa zhodujú v tom, že prvé derby pražských S v novej sezóne bolo po všetkých smerom antireklamou na futbal.

Chorvátska futbalistka Ana Markovičová Fotogaléria - 22 fotiek Všetky fotky
Po Cristianovi Ronaldovi sa na Slovensko chystá...
debata chyba
Viac na túto tému: #Slavia Praha #AC Sparta Praha #česká futbalová liga