Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V bitke o Londýn sa body delili, trápenie Chelsea pokračuje. Dominantný Newcastle bol blízko k vyrovnaniu rekordu

Futbalisti Arsenalu remizovali v nedeľnom stretnutí 5. kola anglickej Premier League s Tottenhamom 2:2.

24.09.2023 18:16 , aktualizované: 19:42
Son Heung-min Foto: ,
Son Heung-min z Tottenhamu vyrovnáva proti Arsenalu na konečných 2:2.
debata

Domáci v najstaršom londýnskom derby dvakrát viedli, no remízu zariadil dvojgólový Son Heung-min. „Kanonieri“ sú na piatej priečke o skóre za „Spurs“.

Liverpool sa vďaka triumfu nad West Hamom 3:1 dostal na druhé miesto. Brighton zdolal Bournemouth rovnakým výsledkom a vyšvihol sa na tretiu pozíciu.

Arsenal viedol od 26. minúty, keď sa Bukayo Saka presadil na pravom krídle, vystrelil a jeho pokus si zrazil do vlastnej brány Cristian Romero.

Dávid Hancko Čítajte aj Hancko a Sauer sa prizerali divočine, vypukla po góloch hostí. Derby Ajax - Feyenoord nedohrali

Domáci mohli po chybe Tottenhamu pridať aj druhý gól, ale Gabriel Jesus svoju šancu nevyužil. Hosťom sa podarilo vyrovnať ešte v prvom polčase. James Maddison našiel kórejského útočníka Son Heung-mina a ten prekonal Davida Rayu. Mužstvo Mikela Artetu sa po prestávke dostalo opäť do vedenia.

Romero zahral v pokutovom území rukou a hlavný rozhodca po prešetrení systémom VAR nariadil penaltu. Saka ju premenil strelou do stredu brány. Hráči Hotspur však dokázali okamžite vyrovnať. Maddison zobral loptu Jorginhovi a prihral úplne voľnému Heung-minovi, ktorý zaznamenal druhý gól v stretnutí. Oba tímy tak zatiaľ v novej sezóne neprehrali.

Liverpool potvrdil úlohu favorita a zdolal siedmy West Ham. Zverenci Jürgena Kloppa viedli od 16. minúty, keď Mohamed Salah premenil nariadenú penaltu.

Dominik Szoboszlai Čítajte aj Anfield ohromil kapitán Maďarov, fanúšikovia v ňom vidia nového Gerrarda. Prestaňte piť, schladila ich legenda Liverpoolu

„Kladivári“ dokázali pred prestávkou vyrovnať. Čech Vladimír Coufal našiel centrom z ľavej strany Jarroda Bowena, ktorý hlavičkou prekonal brankára Alissona Beckera. Trojbodový zápis pre domácich však v druhom polčase zariadili Darwin Nunez a Diogo Jota. Liverpoolčania si pripísali piaty triumf za sebou.

Skvelý vstup do sezóny potvrdil Brighton, ktorý doma zvíťazil nad Bournemouthom 3:1. Hostia síce viedli po presnom zásahu Dominica Solankeho, no v 44. minúte si Milos Kerkez strelil vlastný gól a upravil na 1:1.

Domáci sa dostali do vedenia krátko po začiatku druhého polčasu, keď skóroval Kaoru Mitoma. Japonský reprezentant v 77. minúte pridal aj svoj druhý gól. Bournemouth je s troma bodmi sedemnásty.

Cristiano Ronaldo Čítajte aj Ronaldo prezradil, kedy ukončí kariéru. Úprimný Rakúšan nad jeho arabským dobrodružstvom krúti hlavou

Chelsea nedokázala zabodovať naplno v treťom stretnutí za sebou, keď v domácom zápase prehrala s Aston Villou 0:1. Londýnčania hrali od 51. minúty bez vylúčeného Mala Gusta a hostia dokázali početnú výhodu využiť po rýchlom brejku.

Moussa Diaby našiel Ollieho Watkinsa a ten prestrelil brankára Roberta Sancheza. Aston Villa je na šiestej priečke, domáci sú až na 14. mieste.

Newcastle United deklasoval Sheffield na jeho ihrisku 8:0 a zaznamenal druhé víťazstvo po sebe. O góly sa podelilo osem rôznych strelcov.

Erling Haaland Čítajte aj Manchester City uspel aj v oslabení, Haaland skóroval a jasne kraľuje strelcom. Luton má prvý bod

Slovenský brankár Martin Dúbravka sedel na lavičke náhradníkov. Newcastle bol krok od vyrovnania rekordu Premier League, k najvyššiemu víťazstvu 9:0 mu chýbal jeden gól.

To doteraz dosiahol Manchester United proti Ipswichu v roku 1995 a Southamptonu v rokoch 1995 a 2021, Liverpool vlani proti Bournemouthu a Leicester proti Southamptonu v roku 2019.

Načítavajú sa športové výsledky...
debata chyba
Viac na túto tému: #Tottenham Hotspur #Arsenal FC