Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Extréner Manchestru United to povedal naplno: Po príchode Ronalda sa všetko otočilo k horšiemu

Zlé výkony, katastrofálne výsledky aj škandály členov tímu. Na kedysi pýchu anglického futbalu, Manchester United, sa valí jedna zlá správa za druhou.

20.09.2023 15:30
Ole Gunnar Solskjaer Foto: ,
Ole Gunnar Solskjaer nezanechal v Manchestri United výraznú stopu.
debata

Zlú atmosféru na Old Trafforde teraz zvýraznil ešte aj bývalý tréner Ole Gunnar Solskjaer. „Egá hráčov ma stáli moju pozíciu,“ uviedol Nór v rozhovore pre The Athletic.

Prezradil, ako niektorí futbalisti za jeho éry na lavičke odmietli nosiť kapitánsku pásku. Ďalší zase nechceli trénovať, aby si vynútili odchod. A Cristiano Ronaldo? Keď prišiel, bol stále jedným z najlepších strelcov, ale…"

Prvé dni po jeho príchode boli parádne. Ronaldo sa pri obnovenej premiére prezentoval dvoma gólmi do siete Newcastlu (4:1). „Cítil som, že je všetko správne. Prvý zápas, hneď dvakrát udrel. Divadlo snov sa otriasalo v základoch.“

Messi a pizzeria Čítajte viac Obchodná sila Messiho v praxi: Stačil jeden príspevok a pizza v Miami ide na dračku

Ideálne časy sa však veľmi rýchlo začali meniť na nočnú moru. Výsledky sa zhoršili, hra mužstva upadala. V ročníku 2020/21 pritom Manchester United skončil druhý v Premier League a siahal aj po trofeji. Vo finále Európskej ligy UEFA prehral až na penalty s Villarrealom.

„Keď máte skupinu hráčov, potrebujete, aby išli všetci rovnakým smerom. Ale keď veci nejdú podľa plánov, uvidíte, že egá niektorých sa odtrhnú od ostatných,“ vysvetlil Solskjaer. Snažil sa vybudovať jednoliaty tím pod mottom: Nikto nie je viac než klub.

Toto heslo však dostalo trhliny práve s príchodom Ronalda. Nikto nespochybňoval jeho kvality, prínos a už vôbec nie gólové štatistiky. No s príchodom Portugalčana sa Solskjaerova vízia rozpadla, čo si spätne uvedomil aj on sám.

KÍ Klaksvík Čítajte viac Tam, kde má ovca prednosť a aj dievčatá hrajú nemilosrdne od podlahy. Do Bratislavy prichádza trpaslík, ktorý prekreslil mapu Európy

„Bolo veľmi ťažké odmietnuť Cristianov návrat,“ priznal s tým, že v podstate nemal na výber. Potom sa všetko otočilo k horšiemu." Netrvalo dlho a sympatický Nór sa po druhýkrát lúčil s Old Traffordom. Najprv ako hráč, potom ako tréner.

V období po konci na lavičke červených diablov sa zdržiaval komentárov a k situácii v klube sa nevyjadroval. Až teraz priznal detaily toho, čo v mužstve škrípalo. S hráčmi chcel vychádzať dobre, kamarátiť s nimi a vyhnúť sa akýmkoľvek rozporom či hádkam.

Ivan Provedel Čítajte viac Posledný dotyk, neskutočná akcia. Po 13 rokoch strelil gól v Lige majstrov brankár

Tento prístup chvíľu fungoval, neskôr sa však obrátil proti nemu. „Niektorí cítili, že by mali hrávať viac. Ale zároveň ich chýbala sebareflexia a ich výkonnosť tomu tiež nezodpovedala,“ skonštatoval.

Na záver rozhovoru povedal, bez toho aby niekoho menoval, že niektorí hráči nechceli nosiť kapitánsku pásku a ďalší odmietli trénovať, aby si vynútili odchod z Old Traffordu.

Cristiano Ronaldo a jeho začiatky Fotogaléria - 78 fotiek Všetky fotky
Cristiano Ronaldo a jeho detská tvár. Pozrite...
debata chyba
Viac na túto tému: #Manchester United #Premier League #Ole Gunnar Solskjaer