Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Posledný dotyk, neskutočná akcia. Po 13 rokoch strelil gól v Lige majstrov brankár

Brankár Lazia Rím Ivan Provedel dal vyrovnávajúci gól v 95. minúte zápasu Ligy majstrov proti Atleticu Madrid. A na Olympijskom štadióne vypukli parádne oslavy.

20.09.2023 06:31
Ivan Provedel Foto:
Nezabudnuteľný moment Ivana Provedela (vľavo). Jednotka Lazia Rím strieľa gól brankárskemu kolegovi Janovi Oblakovi z Atletica Madrid.
debata (4)

Dvadsaťdeväťročný taliansky brankár, ktorý už má na svojom konte jeden gól po tom, čo v roku 2020 skóroval v Serie C do brány SS Juve Stabia, sa rozhodol v utorok večer zariskovať, keď do konca súboja v skupine E zostávali už iba sekundy.

A s posledným dotykom lopty vyrovnal Provedel po perfektnom nabehnutí na center od spoluhráča Luisa Alberta. Výsledkom bolo, že bývalý hráč Chieva a Empoli sa stal štvrtým brankárom v histórii Ligy majstrov, ktorý strelil gól. Pozrite si ho:

Pre Provedela aj fanúšikov Lazia to bol nezabudnuteľný moment. Stal sa prvým brankárom, ktorý strelil gól v Lige majstrov od zásahu Vincenta Enyamu v súboji Hapoelu Tel Aviv proti Lyonu v roku 2010.

Rekordérom v tomto smere je spomedzi mužov v rukaviciach nemecký gólman Hans-Jorg Butt. Bývalá dlhoročná jednotka Bayeru Levekusen strelila vo svojej kariére tri góly v najprestížnejšej klubovej súťaži na svete.

Krásne partnerky hviezdnych svetových futbalistov Fotogaléria - 61 fotiek Všetky fotky
Medzi najslávnejšie futbalové páry sme zaradili...
4 debata chyba
Viac na túto tému: #liga majstrov #Lazio Rím #atlético madrid #Ivan Provedel