Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V Neapole nahradil Hamšíka, teraz opúšťa majstrovskú loď. Poliaka zlákali arabské milióny

Poľský futbalový reprezentant Piotr Zieliňski, ktorý v minulosti nahradil Mareka Hašíka v zostave SSC Neapol, je na odchode z tímu talianskeho majstra.

09.08.2023 11:43
APTOPIX Italy Soccer Champions League Foto: ,
Piotr Zieliňski patril medzi dôležitých hráčov Napola pri ceste za ziskom majstrovského titulu po 33 rokoch.
debata

Podľa renomovaného novinára Fabrizia Romana prijal Zieliňski ponuku na prestup zo Saudskej Arábie a čoskoro by sa mal stať hráčom Al Ahli. Aktuálne majú prebiehať rokovania o jeho prestupovej cene.

„Rokovania medzi Al Ahli a Neapolom pre Piotra Zieliňského pokračujú. Formálna ponuka je od nedele rovnaká a saudskoarabský klub tlačí na to, aby sa všetko realizovalo. Samotný hráč už dal zelenú,“ napísal Romano.

Pred pár mesiacmi si len málokto vedel predstaviť, že by Poliak zmenil nielen klub, ale aj ligu. Obzvlášť po tom, čo sa Neapolu podarilo po dlhých 33 rokoch získať majstrovský titul v Serie A.

Prelom ohľadom jeho príchodu do Saudi Pro League mal nastať začiatkom augusta. Al Ahli je jedným zo štyroch klubov, ktoré zastrašuje saudskoarabský štátny investičný fond PIF.

Denis Vavro Čítajte viac Drsný večer Sparty v Kodani: Zničený autobus, bitka chuligánov a Slovák sa kajal

Al Ahli sa už v letnom prestupovom období podarilo do klubu získať hviezdy z anglickej Premier league Riyada Mahreza, Roberta Firmina, Allana Saint-Maximina a Ezgjana Alioskiho.

Zieliňski nebol zaradený do zápasovej zostavy na priateľský zápas Neapola s Augsburgom (1:0). To len naznačuje, že rokovania už pokročili do finálnej fázy.

SR Futbal FL Žilina jar štart TK ZAX Čítajte viac Kaprálik za milión do Slovana? Pre našich hráčov nie je dobrým odrazovým mostíkom, znie zo Žiliny

Taliansky novinár Nicolo Schira informoval, že Al Ahli má pre Neapol veľmi dobrú ponuku. Poliak by mal k Arabom prestúpiť za 25 miliónov eur, pričom samotný hráč má ročne zarobiť 15 miliónov eur.

Zieliňského zmluva s SSC platí do leta 2024 a stále neprišlo k jej predĺženiu. Pre majiteľa tímu Aurelia di Laurentiisa je to jedna z posledných možností, aby zarobiť na odchode poľského reprezentanta.

Porovnanie Slovana s izraelským majstrom z Haify Fotogaléria - 25 fotiek Všetky fotky
Na nasledujúcich stránkach sa dozviete, v čom...
debata chyba
Viac na túto tému: #Serie A #SSC Neapol #Piotr Zieliňski #Saudi Pro League #Al Ahli