Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kaprálik za milión do Slovana? Pre našich hráčov nie je dobrým odrazovým mostíkom, znie zo Žiliny

"Majú kvalitu, raz sa im to vráti." Takto v sobotu reagoval tréner Slovana Vladimír Weiss na mladých futbalistov MŠK Žilina. Bude po vypadnutí z Konferenčnej ligy klub predávať svoje talenty a prečo ešte žiaden z nich neposilnil majstrovský tím? Aj na to odpovedal v rozhovore pre Športweb športový manažér MŠK Karol Belaník.

09.08.2023 07:10
SR Futbal FL Žilina jar štart TK ZAX Foto: ,
Karol Belaník pôsobí ako funkcionár v žilinskom futbalovom klube, až na malé prestávky, už vyše dve desaťročia.
debata (20)

Po sobotnom ligovom zápase Slovana s Banskou Bystricou (2:2) tréner domácich Vladimír Weiss ml. bránil futbalistov Žiliny za ich výkony v Konferenčnej lige proti Gentu. Ako ste vnímali jeho pochvalné slová na adresu vášho tímu?

Vlado Weiss toho dosiahol vo futbale veľa. Každá pozitívna odozva od neho na vystúpenie mužstva hráčskej kabíne, realizačnému tímu aj ľuďom, ktorí pracujú pri žilinskom futbale, určite pomohla. Sme radi, že niekto ocení, že sa snažíme hrať futbal, aby sme hráčov čo najlepšie rozvíjali. Ale sme si vedomí toho, že dvojzápas s belgickým tímom dopadol tak, ako dopadol.

No za skóre z dvojzápasu 3:10 ani nemožno chváliť, nie?

Vieme si tiež kriticky vyhodnotiť, čo treba zlepšiť a na čom treba zapracovať. Ale opakujem, akékoľvek povzbudivé slová, najmä od trénera s medzinárodným renomé, sú pozitívne. Nelietame v oblakoch a vieme, čo musíme zlepšiť. Ale máme svoju cestu a po nej chceme kráčať.

Lubos Michel a Futbal Tatran Arena Čítajte viac Artmedia bola futbalový zázrak vďaka Kmotríkovi. Sponzori sa do Prešova pohrnú, keď uvidia štadión, vraví šéf Tatrana

Cez víkend však Žilina prehrala aj v ligovom súboji na trávniku Podbrezovej 0:2. Bola jedným z dôvodov aj vysoká prehra s Gentom?

Zvládli sme dvojzápas s Levadiou Tallin, dobre sme zahrali stretnutie s Ružomberkom, ktorý nebol jednoduchý. A zápasy s Gentom boli náročné z pohľadu výdaja energie, výsledku a hráči ich mohli prežívať emotívne. Hlavne po prvom zápase, ktorý nám ukázal krutú realitu, mohlo byť v mužstve sklamanie. Ale už po žrebe sme vedeli, že Gent je iný level.

Ozvali sa však aj hlasy, ktoré vyzdvihovali fakt, že ste sa neuzavreli do obrany a napriek sile súpera ste sa snažili hrať otvorený futbal.

Niekto povie, že je naivné hrať takto futbal proti kvalitným súperom. Ďalší, že majú svoj štýl, systém a bez ohľadu na kvalitu súpera sa snažia prezentovať svojou hrou. Tak to bolo vždy. Ale v prvom polčase v Podbrezovej bol výkon defenzívy najmä z pohľadu organizácie hry veľmi dobrý. Vpredu sme si až na dva strelecké pokusy nevytvorili nič.

© Autorské práva vyhradené

20 debata chyba
Viac na túto tému: #mšk žilina #ŠK Slovan Bratislava #Vladimír Weiss st. #Karol Belánik #Adrián Kaprálik