Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Drsný večer Sparty v Kodani: Zničený autobus, bitka chuligánov a Slovák sa kajal

Poriadne horúco bolo v utorok večer v dánskej Kodani, kam zavítala na zápas 3. predkola Ligy majstrov Sparta Praha. Na trávniku sa skončil duel remízou 0:0, mimo neho došlo k potýčkam medzi fanúšikmi.

09.08.2023 07:50
Denis Vavro Foto:
V stretnutí sa viackrát iskrilo. Za domácu Kodaň odohral celý zápas obranca Denis Vavro (v bielom).
debata (11)

V akcii boli stovky policajtov a podľa správ zo sociálnych sietí prišlo aj k zatýkaniu fanúšikov. Bez šrámov neostal ani jeden z autobusov sparťanských priaznivcov.

K bitke medzi fanúšikmi malo dôjsť už pred samotným výkopom stretnutia, o čom svedčí príspevok chuligánov z Kodane na Twitteri.

„Sparta na nás zaútočila v počte 30 až 40 chuligánov. Nás bolo len 7. Krásky intenzívny boj. Polícia nás rozohnala. Veľký rešpekt chalanom zo Sparty,“ zaznelo na twitterovom konte tvrdého jadra FC Kodaň.

Na instagramovom účte sparťanské zprávy zase ukazuje príspevok rozbité okno fanúšikov českého majstra. Text k nemu hovorí za všetko: „Fanúšikovia Kodane vs. sparťanský fan club autobus.“

Priaznivci sa v komentároch dohadujú o tom, či Pražania nenapadli domácich ako prví a útok na autobus bol iba odvetou. „Dúfam, že fanúšikovia prídu v poriadku domov,“ uviedol pre sport.cz hovorca Sparty Praha Ondřej Kasík.

V samotnom zápase sa hrdinom mohol stať slovenských reprezentant Lukáš Haraslín. Už v 12. minúte mohol najlepší strelec Sparty v aktuálnej sezóne otvoriť skóre. Svoj sólo únik na brankára však nepremenil.

„Takú šancu musím dávať, ale stretli sa mi myšlienky,“ ospravedlňoval sa Slovák po zápase. Aj nerozhodný výsledok však dáva Sparte pred budúcotýždňovou odvetou reálne šance na postup do play off Ligy majstrov.

Porovnanie Slovana s izraelským majstrom z Haify Fotogaléria - 25 fotiek Všetky fotky
Na nasledujúcich stránkach sa dozviete, v čom...
11 debata chyba
Viac na túto tému: #liga majstrov #Sparta Praha #Lukáš Haraslín