Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Stovku zabehne pod 11 sekúnd. Manchester United kúpil rýchlik z Kodane za 74 miliónov

Anglický futbalový veľkoklub Manchester United angažoval na najbližších päť sezón dánskeho útočníka Rasmusa Höjlunda, ktorý doteraz pôsobil v talianskom tíme Atalanta Bergamo.

05.08.2023 15:31
Rasmus Höjlund Foto:
Rasmus Höjlund bol predstavený fanúšikom Manchestru United pred sobotným prípravným zápasom proti francúzskemu Lens.
debata

Angličania za Dána zaplatili v prepočte približne 74 miliónov eur a ďalších cca 10 miliónov eur môžu Taliani získať v závislosti od dosiahnutia dohodnutých podmienok.

Súčasťou kontraktu stále iba 20-ročného odchovanca FC Kodaň do leta 2028 je aj opcia na ďalších 12 mesiacov. Dán by mal na Old Trafforde nahradiť Cristiana Ronalda, Portugalčan v zime odišiel do Saudskej Arábie.

Lionel Messi Čítajte viac Čistil záchody a zrazu zbadal Messiho. Podpis hviezdy ho pripravil o prácu: Stálo to za každú sekundu

„Nie je tajomstvo, že odmalička som bol fanúšikom tohto klubu. Sníval som tom, že na trávnik Old Traffordu vkročím ako hráč Manchestru United. Som nadšený z tejto príležitosti, ktorá môj sen zmenila na realitu. Som odhodlaný splatiť dôveru, ktorú do mňa zástupcovia klubu vkladajú,“ uviedol Höjlund po podpise kontraktu s „Red Devils“.

Dánsky mladík strávil v Taliansku jednu sezónu a tam nenaplnil očakávania, keď v Serie A strelil v 32 dueloch iba deväť gólov. Napriek tomu očaril trénera Atalanty Gian Piera Gasperiniho svojimi atletickými schopnosťami.

Nermin Crnkič Čítajte viac Smutná správa pre belasých. Bývalého hráča Slovana našli mŕtveho, mal 30 rokov

„Je enormne rýchly, 100 metrov zabehne pod 11 sekúnd a to sa ani veľmi nesnaží. Vzhľadom na nízko položené ťažisko dokáže veľmi rýchlo pohybovať nohami. Som presvedčený, že bude mať skvelú kariéru,“ povedal Gasperini pre talianske médiá v priebehu jarnej časti minulej sezóny.

V dánskej reprezentácii má na konte šesť zápasov a rovnaký počet gólov. „Som ešte mladý a medzi seniormi som neodohral ešte ani sto zápasov, no viem, že som pripravený na tento dôležitý krok, aby som pôsobil po boku najlepších hráčov,“ doplnil Höjlund, ktorý pred pôsobením v Taliansku strávil krátky čas aj v rakúskom Grazi.

Keďže sa mladý dánsky útočník zotavuje zo zranenia v oblasti priehlavku, do súťažného diania v novom pôsobisku vstúpi pravdepodobne až o niekoľko týždňov.

Krásne partnerky hviezdnych svetových futbalistov Fotogaléria - 61 fotiek Všetky fotky
Medzi najslávnejšie futbalové páry sme zaradili...
debata chyba
Viac na túto tému: #Manchester United #Premier League #Rasmus Höjlund