Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Končí hviezdny Mbappé v Paríži St. Germain? Vedenie klubu ho odstavilo z kádra

Najlepší strelec v histórii francúzskej futbalovej reprezentácie a Paríža St. Germain odmieta podpísať predĺženie zmluvy. Aj preto ho vedenie kluby vyradilo z kádre pre nadchádzajúce prípravné turné v Japonsku a Južnej Kórei.

22.07.2023 09:01
Kylian Mbappé Foto: ,
Kylian Mbappé je aktuálne najsledovanejším futbalistom na prestupovom trhu.
debata (5)

Hviezdny spoluhráč kapitána slovenskej futbalovej reprezentácie Milana Škriniara povedal, že chce v PSG zostať ešte jeden rok a v roku 2024 opustiť klub.

Podľa BBC sa všeobecne očakáva, že jeho ambíciou je prestúpiť v lete budúceho roka do španielskeho Realu Madrid zadarmo. Ten plán sa pochopiteľne nepozdáva vedeniu klubu.

Zástupcovia PSG veria, že súčasný stav nemôže pokračovať, je nutné vyriešiť Mbappého budúcnosť a preto ho nezobrali do Ázie.

Lionel Messi Čítajte viac On nie je človek! Veľkolepý debut Lionela Messiho v USA. O víťazstve Interu Miami rozhodol výstavným kúskom v hodine dvanástej

Podľa ESPN klub dokonca zvažuje, že Mbappé sa už nikdy neobjaví v zostave Paríž St. Germain. Majster sveta z roku 2018 bol najlepším strelcom posledných piatich sezón francúzskej ligy a v piatok skóroval aj vo víťaznom prípravnom zápase mužstva proti Le Havre.

24-ročný kanonier zostáva druhým najdrahším futbalistom histórie. Do PSG prišiel v roku 2017 za 180 miliónov eur. Od svojho príchodu z AS Monaco strelil 212 gólov v 260 zápasoch.

Prezident parížskeho klubu Nasser Al-Khelaifi dal jasne najavo svoje odhodlanie zaujať v otázke Mbappého tvrdý postoj a povedal, že je nemožné, aby Mbappe odišiel v roku 2024 zadarmo.

DAC Dunajská Streda - FC Dila Gori Čítajte viac Peniaze od UEFA nie sú v kase, hrozí odchod lepšie platených hráčov. DAC musí zodpovedať otázku, či to má cenu

Je zrejmé, že niekoľko klubov sa zaujímalo o Mbappého situáciu a PSG by bol ochotný predať futbalistu už v priebehu tohto leta. Považuje sa však za nepravdepodobné, že by útočník akceptoval akúkoľvek dohodu vzhľadom na to, že uprednostňuje prestup do Realu Madrid v lete 2024.

PSG v minulej sezóne vyhralo Ligue 1, no napriek enormným finančným zdrojom skončilo v ligovej tabuľke len o bod pred RC Lens a navyše Bayern Mníchov ho vyradil z Ligy majstrov už v osemfinále.

Manažér Christophe Galtier bol odvolaný zo svojej pozície začiatkom tohto leta a nahradil ho bývalý šéf lavičky v Barcelone, AS Rím a španielskej reprezentácii Luis Enrique.

Športovci na kandidátkach politických strán Fotogaléria - 23 fotiek Všetky fotky
V nasledujúcej galérii sa okrem mien bývalých...
5 debata chyba
Viac na túto tému: #Paríž St. Germain #Milan Škriniar #Kylian Mbappé