Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

On nie je človek! Veľkolepý debut Lionela Messiho v USA. O víťazstve Interu Miami rozhodol výstavným kúskom v hodine dvanástej

Futbalový svet sa dočkal. Lionel Messi sa konečne predviedol v drese tretieho klubu vo svojej výnimočnej kariére. V noci na sobotu odohral prvý zápas za Inter Miami.

22.07.2023 07:14
Lionel Messi Foto:
Nový dres, rovnaký Messi. Argentínčan sa teší z prvého gólu v tíme Inter Miami.
debata (1)

Stalo sa tak v zápase interkontinentálnej súťaže Leagues Cup proti mexickému Cruz Azul. Argentínčan sa v ňom blysol rozhodujúcim gólom v závere zápasu a pomohol k víťazstvu Interu 2:1.

Messi si na premiéru musel počkať až do druhého polčasu, keď ho tréner amerického tímu Gerardo Martino nasadil do zápasu v 54. minúte za stavu 1:0 pre Inter.

Na ihrisko vstúpil za ohromných ovácii celého štadiónu. Cruz Azul dokázal vyrovnať, keď sa v 65. minúte presadil tvrdo strelou spoza šestnástky Uriel Antuna.

Messi mal v priebehu zápasu niekoľko šancí, dokonca si mohol pripísať aj asistenciu, keď nahrával pred odkrytú bránku Martineza. Lopta síce skončila v sieti, no asistent rozhodcu odmával Messimu ofsajd pri nábehu.

Už to vyzeralo, že zápas dôjde až do penaltového záveru. V nadstavenom čase ale prišiel hviezdny moment sedemnásobného víťaza Zlatej lopty.

V 93. minúte bol Messi faulovaný za hranicou pokutového územia a rozhodca nariadil priamy kop. A všetkým bolo jasné, kto si ho zoberie na starosť. Messi si postavil loptu a parádnou strelou do pravej šibenice poslal Miami do vedenia. „Lionel Andrés Messi nie je človek,“ napísala na twitterovom konte Major League Soccer. Pozrite si Messiho gól:

Celý štadión ovládla eufória. Na tribúnach oslavovali priaznivci tak v dresoch amerického klubu, ako aj vo farbách Argentíny s desiatkou na chrbte.

Na lavičke bol z toho momentu dojatý aj majiteľ klubu David Beckham. Po oslave so spoluhráčmi si dobehol Argentínčan užiť tento moment aj so svojimi synmi. Miami dotiahlo zápas do víťazného konca a vybojovala prvé tri body v súťaži.

Predstavenie Lionela Messiho v Miami Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Lionel Messi zažil za morom veľký večer. Spolu...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Lionel Messi #Inter Miami