Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nemci z neho urobili nenažraného hráča, v Seville ho chytil pod krk funkcionár. Dlhoročný hráč Realu prelomil dlhé mlčanie

Španielsky futbalista Isco sa rozhodol ukončiť päťročné mlčanie pred zástupcami médií. V rozhovore pre španielsky denník Marca odhalil niekoľko zaujímavostí z nedávneho obdobia.

21.07.2023 21:00
Isco Foto: ,
Isco v drese Sevilly.
debata

Uviedol tiež na pravú mieru, prečo v zime na poslednú chvíľu stroskotal jeho transfer do nemeckého Unionu Berlín.

Isco tvrdí, že predstavitelia klubu z neho v médiách spravili „nenažraného“ hráča, no v skutočnosti sa neseriózne zachovali funkcionári z nemeckej metropoly.

Keď mu agent Jorge Mendes zavolal, že má pre neho dobrú ponuku z Unionu Berlín, v priebehu niekoľkých hodín sa vybral do Nemecka spečatiť angažmán.

Do neba a do pekla Čítajte aj Sviatok v Trnave. Na storočnicový zápas proti španielskemu gigantovi príde vyše 12-tisíc divákov

„V I. bundeslige sa im darilo, boli v Európskej lige, zmluva bola dobrá, rovnako aj projekt. Tak som to akceptoval… Zbalil som si kufor a odcestoval do Nemecka,“ rozhovoril sa 31-ročný ofenzívny stredopoliar.

Problémy sa začali krátko po tom, čo vystúpil z lietadla.

„Všetko bolo hotové. Urobili sme zábery, bežné veci a na druhý deň sme dohodli lekársku prehliadku. Ráno cestou do nemocnice mi vravia: ‚Nemôžeme ťa zapísať na súpisku pre pohárovú Európu‘. Odpovedal som: ‚To mi vravíte teraz?‘ Argumentovali, že to skúšali, ale nejde to.“

Milan Škriniar Čítajte aj Zlé správy pre Škriniara? V Paríži sa vydiera, hráči sú ako vo väzení, útočí bývalý agent opory

Po lekárskej prehliadke Isca prekvapil ďalší nečakaný krok Berlínčanov. Prezrel si prichystanú zmluvu a zistil, že je v nej nižšia cifra, než mu sľúbili na začiatku.

"Akceptoval som to, no ani nie o desať minúť mi zavolali, že zmluva pre druhú sezónu nebude taká istá ako pre prvú a kontrakt treba prehodnotiť.

Vtedy som sa postavil, povedal som im, že ma to mrzí a odchádzam do Španielska. Keď sa toto všetko stalo za dvanásť hodín, ani si neviem predstaviť, čo by ma čakalo v priebehu roka," skonštatoval hráč, ktorý strávil deväť rokov v Reale Madrid a na konte má päť triumfov v Lige majstrov.

Legendy Čítajte aj Aj futbalové legendy starnú. Jedni ošediveli, ďalší poriadne pribrali, iní zasa vyzerajú lepšie ako kedykoľvek predtým. Spoznali by ste ich?

Isco naposledy pôsobil v španielskom tíme FC Sevilla. Odtiaľ odišiel po konflikte so športovým riaditeľom klubu Monchim, ktorý naňho fyzicky zaútočil. Priznal pritom, že v andalúzskom mužstve bol šťastný a chcel v ňom pokračovať.

"Povedal som mu, že je najväčší klamár, akého som kedy stretol vo svete futbalu a napadol ma. Prišiel ku mne, chytil ma za krk, vzdialili sme sa od seba a museli nás úplne oddeliť.

Martin Škrtel Čítajte aj Chcel Fica za prezidenta, teraz ide proti Rusku. Škrtel sa po rokoch politicky angažuje

A hoci mi to bolo ľúto, pretože som mal so spoluhráčmi veľmi dobrý vzťah a fanúšikovia sa ku mne správali úžasne, nemohol som byť v pohode v klube, kde ma športový riaditeľ napáda a nikto sa neospravedlňuje," zakončil Isco, ktorý dúfa, že si čoskoro nájde nové pôsobisko a reštartuje svoju kariéru.

Najhodnotnejší futbalisti, čo prestúpili zadarmo Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
10. Leon Goretzka (zo Schalke do Bayernu...
debata chyba
Viac na túto tému: #FC Sevilla #Union Berlín #Isco