Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Chcel Fica za prezidenta, teraz ide proti Rusku. Škrtel sa po rokoch politicky angažuje

Je jediným slovenským futbalistom, ktorý sa dokázal niekoľko rokov stabilne presadzovať v anglickej Premier League. Bývalý kapitán národného tímu Martin Škrtel je zároveň jedným z mála exreprezentantov, ktorí spojili svoje meno s politikou.

19.07.2023 07:11
Martin Škrtel Foto:
Martin Škrtel zanechal na Britských ostrovoch výraznú stopu. Veď dres FC Liverpool si obliekal takmer 7 rokov, za klub odohral 320 zápasov a strelil 18 gólov.
debata (19)

Prvýkrát zarezonoval Škrtelov politický vklad na začiatku roku 2014, keď sa hviezdny obranca FC Liverpool a reprezentačný kapitán objavil na videu na oficiálnom webe kandidáta na prezidenta a predsedu strany Smer-SD Roberta Fica.

Vtedajšieho premiéra krajiny v ňom chváli za to, ako sa rozbehla oprava štadiónov, výstavba Národného futbalového štadióna aj multifunkčných ihrísk po celom Slovensku.

„Mám rád tvrdý, ale férový boj,“ uvádza na zázname Škrtel a vysvetlí, prečo by bol podľa neho šéf Smeru dobrým prezidentom: „Vidím v ňom človeka, ktorý sa v rámci pravidiel snaží presadiť svoje.“

SR Trnava šport futbal ME 2024 kval. J Luxembursko TTX Čítajte viac Chyba prekladateľa alebo žart? Škrtel s Muchom sa pustili do Calzonu, Talian reagoval jedinou vetou

Aktivita 104-násobného reprezentanta sa vtedy nestretla s pochopením u veľkého množstva fanúšikov. Tí ho na sociálnych sieťach ostro kritizovali a zväčša mu odkazovali, nech sa radšej stará o kopanie do lopty.

Jeho politický počin napokon nepomohol Ficovi do prezidentského úradu. Vo voľbách v marci 2014 síce zvíťazil v prvom kole, no v druhom nestačil na Andreja Kisku. Nový prezident získal 59,4 percenta hlasov, Fico len 40,6.

© Autorské práva vyhradené

19 debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Fico #Martin Škrtel #Premier League #FC Liverpool #Andrej Kiska #vojna na Ukrajine