Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Bude najdrahším Angličanom histórie? Arsenal poslal rekordnú ponuku za Ricea

Anglický futbalový klub FC Arsenal poslal West Hamu vylepšenú ponuku za jeho kapitána Declana Ricea v hodnote 105 miliónov libier.

28.06.2023 13:11
Declan Rice Foto:
Declan Rice, ktorý doviedol West Ham k víťazstvu v Európskej konferenčnej lige, sa môže stať najdrahším britským futbalistom v histórii.
debata

Je to už tretia ponuka Arsenalu, ktorá by spravila z dvadsaťštyri­ročného stredopoliara najdrahšieho britského hráča v histórii.

Prvé dve West Ham zamietol. Podľa anglických médií ponúkajú „kanonieri“ 100 miliónov hneď a ďalších päť po splnení bonusov. Arsenal sa snaží uzavrieť transfer čo najskôr, keďže o Ricea sa intenzívne zaujíma aj konkurenčný Manchester City.

Štadión Tehelné pole. Čítajte viac Kam sa podeli lístky na Ronalda? Zväz pustil do predaja len polovicu z kapacity

Arsenal doteraz zaplatil najviac za Nicolasa Pepeho, ktorý prišiel v roku 2019 za 84 miliónov eur. Dvadsaťštyriročný defenzívny stredopoliar Rice sa z akadémie West Hamu postupne prepracoval medzi najlepších hráčov klubu a odtiaľ aj do anglickej reprezentácie.

Za „kladivárov“ odohral 245 zápasov, strelil 15 gólov a pridal 13 asistencií. V skončenej sezóne s nimi vyhral Európsku konferenčnú ligu. V národnom drese nastúpil na 41 duelov a trikrát skóroval. O jeho služby sa zaujímajú aj Bayern Mníchov, Chelsea, Newcastle a Manchester United.

SLovan Weiss Čítajte viac Slovan je v príprave stopercentný. Poradil si aj s majstrom Slovinska

Rice je iba tretí kapitán West Hamu v histórii, ktorý zdvihol nad hlavu významnú trofej. Víťazstvom nad Fiorentinou 2:1 vo finále EKL v Prahe ukončil klub desaťročia čakania na úspech. Predtým sa ako kapitáni tímu tešili Bobby Moore z víťazstva v FA Cupe 1964 a PVP 1965 a po ňom už iba Billy Bonds z prvenstva v FA Cupe v rokoch 1975 a 1980.

„Gunners“ by mali v najbližších dňoch dotiahnuť aj prestup Kaia Havertza z Chelsea, ktorý už cez víkend absolvoval lekársku prehliadku. Rokujú aj s Ajaxom Amsterdam o príchode obrancu Jurriena Timbera.

Štatistiky Ronalda a Messiho v deň 36. narodenín Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Počet strelených gólov. Lionel Messi: 807,...
debata chyba
Viac na túto tému: #Premier League #West Ham United #Declan Rice #Arsenal FC