Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bude najdrahším Angličanom histórie? Arsenal poslal rekordnú ponuku za Ricea

Anglický futbalový klub FC Arsenal poslal West Hamu vylepšenú ponuku za jeho kapitána Declana Ricea v hodnote 105 miliónov libier.

28.06.2023 13:11
Declan Rice Foto:
Declan Rice, ktorý doviedol West Ham k víťazstvu v Európskej konferenčnej lige, sa môže stať najdrahším britským futbalistom v histórii.
debata

Je to už tretia ponuka Arsenalu, ktorá by spravila z dvadsaťštyri­ročného stredopoliara najdrahšieho britského hráča v histórii.

Prvé dve West Ham zamietol. Podľa anglických médií ponúkajú „kanonieri“ 100 miliónov hneď a ďalších päť po splnení bonusov. Arsenal sa snaží uzavrieť transfer čo najskôr, keďže o Ricea sa intenzívne zaujíma aj konkurenčný Manchester City.

Štadión Tehelné pole. Čítajte viac Kam sa podeli lístky na Ronalda? Zväz pustil do predaja len polovicu z kapacity

Arsenal doteraz zaplatil najviac za Nicolasa Pepeho, ktorý prišiel v roku 2019 za 84 miliónov eur. Dvadsaťštyriročný defenzívny stredopoliar Rice sa z akadémie West Hamu postupne prepracoval medzi najlepších hráčov klubu a odtiaľ aj do anglickej reprezentácie.

Za „kladivárov“ odohral 245 zápasov, strelil 15 gólov a pridal 13 asistencií. V skončenej sezóne s nimi vyhral Európsku konferenčnú ligu. V národnom drese nastúpil na 41 duelov a trikrát skóroval. O jeho služby sa zaujímajú aj Bayern Mníchov, Chelsea, Newcastle a Manchester United.

SLovan Weiss Čítajte viac Slovan je v príprave stopercentný. Poradil si aj s majstrom Slovinska

Rice je iba tretí kapitán West Hamu v histórii, ktorý zdvihol nad hlavu významnú trofej. Víťazstvom nad Fiorentinou 2:1 vo finále EKL v Prahe ukončil klub desaťročia čakania na úspech. Predtým sa ako kapitáni tímu tešili Bobby Moore z víťazstva v FA Cupe 1964 a PVP 1965 a po ňom už iba Billy Bonds z prvenstva v FA Cupe v rokoch 1975 a 1980.

„Gunners“ by mali v najbližších dňoch dotiahnuť aj prestup Kaia Havertza z Chelsea, ktorý už cez víkend absolvoval lekársku prehliadku. Rokujú aj s Ajaxom Amsterdam o príchode obrancu Jurriena Timbera.

Štatistiky Ronalda a Messiho v deň 36. narodenín Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Počet strelených gólov. Lionel Messi: 807,...
debata chyba
Viac na túto tému: #Premier League #West Ham United #Declan Rice #Arsenal FC