Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Guardiolov obľúbenec nechcel ľahké pristátie a zapózoval s dresom Barcelony. Padla aj definitíva o Modričovi

Nemecký futbalový reprezentant Ilkay Gündogan sa stal definitívne hráčom FC Barcelona. So španielskym klubom podpísal v pondelok dvojročnú zmluvu s opciou na ďalšiu sezónu.

26.06.2023 15:24
Ilkay Gündogan Foto: ,
Ilkay Gündogan s trofejou pre víťaza Ligy majstrov (v strede) počas jazdy v otvorenom autobuse so spoluhráčmi Rúbenom Diasom a Erlingom Haalandom.
debata

Informovali o tom agentúra DPA a denník Marca.

Tridsaťdvaročnému stredopoliarovi koncom júna vyprší zmluva s Manchestrom City, s ktorým v uplynulej sezóne získal treble.

V pozícii kapitána priviedol „Citizens“ k zisku anglického titulu a FA Cupu i k triumfu v Lige majstrov. Gündogan odohral v sezóne 51 súťažných zápasov. Na konto si pripísal 11 gólov a 7 asistencií.

Mason Mount Čítajte aj Trikrát a dosť. Manchester United vzdal boj o hviezdu Chelsea, zacielil na Ekvádorčana

Do Barcelony si ho vyžiadal tréner „Blaugranas“ Xavi Hernandez. O jeho budúcnosti sa viedli dlhé špekulácie.

Veľký záujem mal Arsenal Londýn a svojho kapitána nechcel pustiť ani tréner City Pep Guardiola. Ten si priviedol Nemca do tímu v roku 2016 ako vôbec prvú posilu.

Gündogan sa však napokon rozhodol odísť do Barcelony, ktorá stanovila výkupnú klauzulu pre prípadného záujemcu o jeho služby na 400 miliónov eur.

"Som pripravený na to, že v Barcelone budem pod veľkým tlakom. Teším sa na to, že sa ocitnem mimo mojej komfortnej zóny, v takýchto situáciách sa vyžívam. Hľadal som novú výzvu, nie ľahké pristátie.

Manchestru City sa chcem poďakovať za všetky krásne chvíle, ktoré som v tomto klube zažil," uviedol Gündogan po podpise zmluvy s Barcelonou.

00. Monako Čítajte aj Hviezdny Neymar má opletačky so zákonom. Hrozí mu miliónová pokuta

Modrič predĺžil zmluvu s Realom Madrid do júna 2024

Luka Modrič predĺžil zmluvu s Realom Madrid do júna budúceho roka. Chorvátsky futbalista tým definitívne tým ukončil špekulácie, podľa ktorých mal v lete po vypršaní kontraktu odísť zo španielskeho klubu a zamieriť do Saudskej Arábie, kde bol o jeho služby eminentný záujem.

Luka Modrič (vpredu) z Realu Madrid v súboji so... Foto: SITA/AP, Manu Fernandez
Španielsko Futbal pohár 1/2 Real Barcelona Luka Modrič (vpredu) z Realu Madrid v súboji so Sergiom Busquetsom z Barcelony.

Tridsaťsedemročný stredopoliar nasledoval kroky Toniho Kroosa, Daniho Ceballosa a Nacha Fernandeza, ktorí tiež spojili budúcnosť s Realom.

„Odohral za náš klub jedenásť sezón, nastúpil na 488 zápasov a prispel k zisku 23 trofejí,“ uviedol v stanovisku madridský klub.

Modrič patrí už niekoľko rokov medzi opory „bieleho baletu“. S Realom päťkrát vyhral Ligu majstrov, trikrát španielsku La Ligu a dvakrát Copa del Rey. Do klubu prišiel v roku 2012 z Tottenhamu Hotspur.

Najlepšie futbalové kluby z krajín V4 Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Okrem rebríčku zostaveného podľa päťročného...
debata chyba
Viac na túto tému: #fc barcelona #Luka Modrič #Ilkay Gündogan