Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hviezdny Neymar má opletačky so zákonom. Hrozí mu miliónová pokuta

Brazílskemu futbalistovi Neymarovi hrozí pokuta vo výške približne 980-tisíc eur za výstavbu na umelom jazere v brazílskom meste Mangratiba.

25.06.2023 11:21
00. Monako Foto:
Najdrahší futbalista histórie Neymar pobúril prácami na svojom pozemku brazílske úrady.
debata

Podľa ministerstva životného prostredia si práce vyžiadali odlesňovanie, búranie skál a presmerovanie rieky. O ďalšom postupe rozhodnú príslušné orgány po predložení licencií a po tom, čo súd rozhodne prípadnom porušení zákona.

Inšpektori po príchode na miesto identifikovali pohyb v zakázanom priestore a aj nové ekologické priestupky. Neymar za to dostal pokutu.

Kylian Mbappé Čítajte viac Chovajú si hada na prsiach. Mbappé má na stole 150 miliónov. Prečo by odchádzal z PSG?

Inšpektori počas kontroly zistili, že v uplynulý piatok 23. júna bol futbalista na pozemku a vstúpil do jazera, pričom ignoroval príkaz na obmedzenie vydaný tajomníkom a civilnou políciou, ktorá velila akcii vykonanej deň predtým. V ten istý deň Neymar prijal aj účastníkov reality show Genesis Experience a ďalších obchodných partnerov.

Zákaz prác nezabránil hráčovi usporiadať párty k slávnostnému otvoreniu otvoreniu nového jazera. Oznámenie umiestnené úradmi na mieste dokonca použili pre fotografie počas akcie.

Radnica v meste Mangratiba informovala, že na práce bolo "uvalené embargo ako preventívne opatrenie na zastavenie degradácie prostredia a že nasledujúcim procesom bude vypracovanie správy o kontrole pre právnu analýzu“.

Králi vlastných gólov. V Anglicku "žiaril" Slovák Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Vedia trafiť. Nie však do správnej bránky. Nie...
debata chyba
Viac na túto tému: #Brazília #Neymar