Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Najlepší kanonier Bundesligy sa sťahuje. Za 60 miliónov eur ho získala Chelsea

Anglický futbalový klub FC Chelsea z Londýna priviedol do svojho kádra mladého francúzskeho útočníka Chirstophera Nkunkua, ktorého získal z nemeckého klubu RB Lipsko.

20.06.2023 13:06
17. Christopher Nkunku Foto: ,
Christopher Nkunku.
debata

Dvadsaťpäťročný futbalista podpísal s „The Blues“ zmluvu na šesť rokov, ktorá začne platiť 1. júla. S účastníkom I. bundesligy mal pritom futbalista zmluvu do konca júna 2026.

Nkunku prišiel do Lipska v lete 2019 z francúzskeho Paríža Saint-Germain. V sezóne 2022/2023 nastrieľal 23 gólov v 36 zápasoch vo všetkých súťažiach, pričom so 16 presnými zásahmi bol najlepším kanonierom I. bundesligy. K úspešnej obhajobe prvenstva v Nemeckom pohári prispel troma gólmi, trikrát skóroval v Lige majstrov.

Chvedukas a Weiss Čítajte viac Šok a zdesenie: Nečakaná smrť 32-ročného exreprezentanta. Hral aj proti Slovákom

„Klub sa veľmi snažil, aby ma získal. Teším sa na stretnutie s novým trénerom i spoluhráčmi a tiež na to, ako ukážem fanúšikom Chelsea, čo dokážem na ihrisku,“ vyhlásil trojnásobný francúzsky majster s PSG po podpise zmluvy.

„Christopher bol v ostatných dvoch sezónach jeden z najlepších útočníkov v Európe. Nášmu tímu prinesie kvalitu, tvorivosť aj všestrannosť,“ uviedli o 10-násobnom reprezentantovi Francúzska športoví riaditelia Chelsea Laurence Stewart a Paul Winstanley v spoločnom stanovisku.

Londýnska Chelsea má za sebou nevydarený ročník napriek tomu, že pred rokom minula na nových hráčov 630 miliónov dolárov.

Vladimír Weiss Kevin Wimmer Čítajte viac Weiss je dobrý chlapík, tvrdí bývalý hráč Tottenhamu. Prečo uprednostnil Slovan pred inými ponukami?

V prvej sezóne s novým vlastníkom Toddom Boehlym zaznamenala historicky najnižší bodový zisk v Premier League a nekvalifikovala sa do žiadnej z európskych súťaží.

Na lavičke tímu sa vystriedali tréneri Thomas Tuchel, Graham Potter a Frank Lampard. O návrat na stratené pozície sa mužstvo pokúsi s koučom Mauriciom Pochettinom.

Najlepšie futbalové kluby z krajín V4 Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Okrem rebríčku zostaveného podľa päťročného...
debata chyba
Viac na túto tému: #Chelsea FC #Christopher Nkunku