Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šok a zdesenie: Nečakaná smrť 32-ročného exreprezentanta. Hral aj proti Slovákom

Litovský futbal smúti. Iba deň pred kvalifikačným duelom o postup na EURO 2024 medzi Maďarskom a Litvou zomrel vo veku 32 rokov bývalý reprezentant hosťujúceho tímu Karolis Chvedukas.

20.06.2023 07:01
Chvedukas a Weiss Foto:
Karolis Chvedukas v súboji s Vladimírom Weissom v novembri 2016 počas kvalifikačného zápasu o postup na MS v Rusku.
debata (7)

Ako napísali médiá v pobaltskej krajine, nečakané úmrtie 20-násobného reprezentanta vyvolalo smútok a zdesenie. Chvedukas sa v najcennejšom drese predstavil aj slovenským fanúšikom.

V roku 2016 sa ako striedajúci hráč dostal v Trnave na trávnik v kvalifikačnom súboji o postup na MS 2018, Slovensko zdolalo Litvu 4:0.

Vladimír Weiss Kevin Wimmer Čítajte viac Weiss je dobrý chlapík, tvrdí bývalý hráč Tottenhamu. Prečo uprednostnil Slovan pred inými ponukami?

Podľa litovských médií začala polícia vyšetrovanie s cieľom určiť príčinu smrti futbalistu. V súčasnosti nie sú zrejmé príčiny.

„Litovská futbalová federácia v mene celej komunity vyjadruje najhlbšiu sústrasť príbuzným a priateľom zosnulého v tejto ťažkej chvíli,“ uviedli na oficiálnej stránke zástupcovia zväzu. Na Facebooku sa k nim pridal aj jeho posledný klub Marijampolė City.

Chvedukas sa po šiestich sezónach pôsobenia v zahraničí vrátil v marci do rodného mesta a pôsobil v tíme Marijampolė City. Väčšinu kariéry strávil v klube viacnásobného majstra FK Süduva.

Legionársku dráhu odštartoval v roku 2016 v chorvátskom RNK Split, odtiaľ sa po jednej sezóne presunul do poľských Chojníc. Šťastia skúšal aj v írskej najvyššej súťaži v tímoch Dundalk FC a Waterford FC.

00. Hlavná FOTO Čítajte viac Od "ľahkého" súpera až po nočnú moru. Slovan má rande s osudom v Lige majstrov

S prvým menom získal v roku 2018 majstrovský titul a zvíťazil aj v domácom pohári. „Býval som s Karolisom na Belfry Drive počas jeho pôsobenia v Dundalku. Ak mám byť úprimný, tá správa bola pre mňa hrozná, naozaj šokujúca,“ cituje portál the42.ie bývalého hráča a dnes trénera Dundalku Stephena O'Donnella.

„Takéto správy vás zasiahnu každú chvíľu… Ľudia, s ktorými ste hrali a s ktorými ste sa v mladosti mohli stretnúť, umierajú. A to vás dostáva do kolien,“ dodal O'Donnell.

Koho môže dostať Slovan v 1. prekole Ligy majstrov Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Potenciálnych súperov Slovana sme zoradili do...
7 debata chyba
Viac na túto tému: #litovská futbalová reprezentácia #Karolis Chvedukas