Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Budúcnosť Mbappého? Vec národného záujmu: Udržať v Paríži ho chce aj prezident Macron

Hviezdny kanonier Paríža St. Germain Kylian Mbappé vyvolal rozruch vyhlásením, že neplánuje s klubom predĺžiť zmluvu. Na jeho zajačie úmysly zareagoval aj francúzsky prezident Emmanuel Macron.

15.06.2023 07:40
746619049 Foto:
Francúzsky prezident Emmanuel Macron sa zaujíma o budúcnosť útočníka Kyliana Mbappého.
debata (1)

Podľa agentúry AFP sa hlava štátu pokúsi presvedčiť klenot v zostave francúzskeho majstra, aby zostal v Paríži. Nebolo by to po prvýkrát, čo by sa Macron vložil do diania ohľadom budúcnosti jedného z najlepších futbalistov súčasnosti.

Sám Mbappé v minulosti priznal, že prezidentove slová mu vlani pomohli rozhodnúť sa predĺžiť zmluvu s Parížom St. Germain. Macron odpovedal na otázku mladého futbalového fanúšika PSG na výstave VivaTech v Paríži.

Lionel Messi Čítajte viac Zdesenie v Paríži. Po Messim oznámila odchod z tímu Saint-Germain ďalšia superhviezda

„Nemám o tom žiadne správy. Ale pokúsim sa udržať Mbappého vo Francúzsku,“ cituje AFP slová prezidenta Macrona. Budúcnosť hviezdneho útočníka sa dostala do popredia po tom, ako útočník prezradil, že nikdy neuvažoval o predĺžení zmluvy s parížskym klubom do roku 2025.

Pritom keď pred rokom pózoval po popise najlukratívnejšej zmluvy v histórii športu s dresom, na ktorom bolo vytlačené „2025“ zdalo sa, že Mbappé v najbližších rokoch Paríž neopustí. Dnes je všetko inak.

Ako informoval L'Equipe, 24-ročná hviezda podpísala s PSG iba dvojročnú zmluvu s možnosťou predĺženia o ďalší rok. Tú však nevyužije.

Jedenástka sezóny futbalových toplíg + lavička Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Marc-André ter Stegen (Nem./FC Barcelona).

„Len som chcel dať klubu na vedomie, že opciu neaktivujem. O predĺžení zmluvy som s PSG nerokoval, ale v Paríži strávim nadchádzajúcu sezóne. Určite som si nechcel vydupať prestup,“ povedal Mbappé pre La Gazzetta dello Sport.

Jeho zamestnávateľ to však vidí inak. „Postoj PSG je jasný. Buď Mbappé podpíše novú zmluvu, alebo ho počas tohto leta predajú. Prezident Násir Al-Chelajfí je rozhorčený, že o jeho rozhodnutí nepokračovať vedeli médiá skôr, ako klub,“ uviedol známy novinár Fabrizio Romano.

Z vyjadrení majstra sveta z roku 2018 je zrejmé, že jeho dní v PSG sa chýlia ku koncu. Pripomína to slová Cristiana Ronalda z vlaňajšieho decembra, keď kritizoval Manchester United.

futbal školský pohár Hamšík Škriniar Lobotka Čítajte viac Škriniar odchody Messiho či Ramosa nevníma. Uvidí, čo sa do konca júna udeje v Interi

„Mojim cieľom je vždy všetko vyhrať, ale moc dobre vieme, že sme v PSG mali isté problémy. Každému bolo jasné, že máme nedostatky, ktoré nás skôr či neskôr dobehnú,“ rypol si do vlastných radov.

Mbappého rozčarovaniu z diania v klube neprospel ani odchod Lionela Messiho. „Nikdy nie je dobré o niekoho takého prísť. Nemôžem pochopiť, ako boli byť ľudia šťastní, že odišiel. Vo Francúzsku sa mu nedostávalo rešpektu, ktorý si zaslúžil,“ skonštatoval Mbappé na adresu fanúšikov.

06. Lionel Messi Čítajte viac Nečakané problémy hviezdy. Messiho zadržala na letisku polícia, nechcela ho pustiť do Číny

V súvislosti s budúcim pôsobiskom 68-násobného francúzskeho reprezentanta sa najčastejšie spomína Real Madrid. Ten v stredu potvrdil príchod Juda Bellinghama za 103 miliónov eur, čím z bývalého hráča Borussie Dortmund urobil druhého najdrahšieho Angličana histórie.

Anglickou jednotkou zostáva stredopoliar Manchestru City Jack Grealish, ktorý v lete 2021 posilnil čerstvého víťaza Ligy majstrov z Aston Villy za 117,5 milióna eur.

Luxusný apartmán Lionela Messiho na Floride Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
Žiadna Arábia, ani návrat do Barcelony. Lionel...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Paríž St. Germain #Ligue 1 #Emmanuel Macron #Kylian Mbappé