Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Škriniar odchody Messiho či Ramosa nevníma. Uvidí, čo sa do konca júna udeje v Interi

Kvôli problémom s chrbtom vynechal záver sezóny, vrátane finále Ligy majstrov. Obrancovi Interu Miláno Milanovi Škriniarovi (28) je ľúto, že nemohol do životného duelu naskočiť.

13.06.2023 16:17
futbal školský pohár Hamšík Škriniar Lobotka Foto: ,
Tradičné bago s jedným z najdrahších stopérov sveta - Milanom Škriniarom.
debata

„Je to veľmi smutná rozlúčka s Interom. Bude nás to trápiť ešte veľmi dlho, boli sme blízko,“ vravel reprezentačný kapitán včera slovenským médiám pred súbojmi kvalifikácie majstrovstiev Európy 2024 na Islande (17. júna 20.45) a v Lichtenštajnsku (20. júna 20.45).

Ako ste na tom zdravotne?

Úplne fit. Mal som dlhú pauzu kvôli chrbtu. Operácia v Bordeaux ma postavila na nohy. Hneď, ako som sa prebral, som cítil zlepšenie. Platnička mi tlačila na nerv, necítil som si ľavú nohu. Mal som o 5,5 centimetra nižšie stehenný sval.

Bol som iba na jednej nohe. Keď som sa prebral po operácii, cítil som v nej mravce. Bol to skvelý pocit. Teším sa, že som bol mužstvu k dispozícii aspoň na posledné tri zápasy sezóny.

Kedy ste sa rozhodli pre operáciu?

V osemfinále Ligy majstrov proti Portu som hral 82 minút s týmto problémom. Potom som nemohol trénovať niekoľko dní. Zvyšok odvety som hral tých pár minút na jednej nohe.

Keď som si pozeral video zo zápasu, vedel som, že je to nebezpečné. Hrozili mi rôzne vážne zranenia. Je to dlhá doba, nikdy som nebol mimo tak dlho. Pracoval som tvrdo, aby som bol späť čo najskôr. Herná prax sa nedá nahradiť. Prišiel som však pomôcť.

Bolo bolestivé sledovať posledný zápas v drese Interu – finále Ligy majstrov – z lavičky?

Veľmi smutná rozlúčka s Interom. Bude nás to trápiť ešte veľmi dlho, boli sme blízko k triumfu. Nie každému sa podarí hrať finále.

Všetci čakali, že to bude jednoznačné pre City, ale nebolo to tak. Mrzí to, nebudeme mať pekné spomienky. Som však hrdý, aký výkon sme podali.

Video

Ako vyzerá vaša budúcnosť?

O nej nerozmýšľam. Najviac sa teším, že som zdravý. Bolo to niečo nové. Keď som si videl nohu a chrbát, v akom boli stave, hovoril som si: Kokos, čo budem robiť?

Po operácii sa mi uľavilo a rýchlo som sa vrátil späť. Aj doktorka, ktorá ma operovala, bola prekvapená z toho, ako rýchlo som sa vrátil späť.

Keď ste podpisovali zmluvu s PSG, v Paríži boli Lionel Messi, Sergio Ramos, Kylian Mbappé a Neymar. Prví dvaja odchádzajú, druhí dvaja to majú v pláne. Ako to vnímate?

Nijak. Uvidíme, čo sa do 30. júna stane v Interi. Tieto veci sa ma netýkajú. Keď bude v mojej budúcnosti niečo jasné, včas sa to dozviete.

Bolo mentálne náročné ohlásiť koniec v Interi?

Keď som oznámil Interu, že nesúhlasím s podmienkami zmluvy, začali sa v médiách objavovať informácie, ktoré neboli pravdivé. Dotklo sa to mňa aj mojej rodiny. Bolo to náročné, hoci chápem, že aj takéto veci sa dejú.

Naposledy ste v reprezentácii hrali v novembri proti Čile, keď sa lúčil Marek Hamšík. Teraz ste obaja späť. Čo na to hovoríte?

Povedal som už v minulosti, že budem najradšej, keď zotrvá s nami čo najdlhšie, je to legenda a o jeho kvalitách sa nemusíme baviť. Určite nám pomôže. Na Islande to bude kľúčový zápas.

Všetci sme odhodlaní a pripravení. Herná kvalita, ktorú chlapci ukázali s Bosnou, je na našej strane. Musíme byť hladnejší po víťazstve ako súper. Tento duel nám môže opäť trochu pootvoriť dvierka na šampionát, hoci cesta bude dlhá.

Lionel Messi Čítajte viac Zdesenie v Paríži. Po Messim oznámila odchod z tímu Saint-Germain ďalšia superhviezda

Prebrali ste po Hamšíkovi kapitánsku pásku. Kto ju bude mať na Islande?

Nie je to podstatné a nebavili sme sa o tom. Som ochotný pásku vrátiť Marekovi. Zaslúži si ju. Nemám s tým problém.

Sledovali ste zápasy v marci, keď Slovensko remizovalo s Luxemburskom (0:0) a vyhralo nad Bosnou (2:0)?

Pozrel som si zápas s Bosnou, bol som s chlapcami celý deň, aj v šatni. Bol to výborný výkon, dobrá práca. Mám radosť, že sme vyhrali. Bol to dobrý vstup. Keby sme zvládli aj prvý duel, bolo by to krajšie.

Som rád, že sa robota vypláca. Všetci, ktorí sme tu, veríme tomuto projektu. Udržali sme dve čisté kontá. Ak bude treba tľapkať chlapov na lavičke alebo naskočiť na desať sekúnd, urobím to rád.

Otvorili ste finále Školského pohára. Ako sa cítite medzi deťmi?

Vrátiť sa takto do detských čias je skvelé. Som vždy rád, keď sa chystajú takéto akcie. Aj my sme kedysi mali vzory. Tešíme sa, že deti športujú, hrajú futbal, hýbu sa. Ak je možnosť, prídeme. Možno mali deti ešte väčšiu motiváciu.

Reprezentanti na finále Školského pohára Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
V medzisezónnom období sa stihol Milan Škriniar...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Inter Miláno #Paríž Saint-Germain #Milan Škriniar