Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Večer hrôzy pre Arsenal: Manchester City nedal lídrovi Premier League šancu

Futbalisti Manchestru City zvíťazili v 33. kole anglickej Premier League nad lídrom súťaže Arsenalom 4:1. V tabuľke sa tak obhajcovia titulu dotiahli na londýnsky klub na rozdiel dvoch bodov, pričom majú dva zápasy k dobru.

26.04.2023 22:55 , aktualizované: 23:10
Britain Soccer Premier League Foto: ,
Mužom zápasu bol belgický reprezentant Kevin de Bruyne (vľavo), autor dvoch gólov.
debata

Mužom zápasu bol belgický reprezentant Kevin de Bruyne, ktorý strelil dva góly a na tretí prihrával z priameho kopu Johnovi Stonesovi. Za hostí znižoval v závere stretnutia Rob Holding a skóre uzavrel v nastavenom čase Erling Haaland.

Napriek víťazstvu „len“ o tri góly mali zverenci trénera Pepa Guardiolu počas väčšiny zápasu jednoznačnú prevahu. Potvrdzuje to aj počet striel na bránu – kým Arsenal ich vyslal na brankára City Edersona len dve, Manchester City ich mal na konte deväť.

Ladislav Krejčí Čítajte viac Dráma v Česku, Plzeň viedla. Rozhodca nadstavil deväť minút, v štrnástej Sparta otočila

„Citizens“ začali aktívne a už v 7. minúte sa ujali vedenia, keď sa presadil belgický stredopoliar Kevin de Bruyne. Náskok domácich mohol zvýšiť Erling Braut Haaland, no dve šance nórskeho kanoniera zneškodnil pohotovými zákrokmi Aaron Ramsdale.

Úradujúci majster však napokon išiel do kabín za stavu 2:0, keď v nadstavenom čase skóroval po centri de Bruyna hlavou John Stones. V 53. minúte De Bruyne zasadil Arsenalu definitívne ko, keď po prihrávke Haalanda potrestal chybu hostí. Arsenalu sa v 86. minúte podarilo skorigovať zásluhou Roba Holdinga, posledné slovo mal však v úplnom závere Haaland.

Livakovič chytená penalta Montpellier Čítajte viac V Záhrebe si mädlia ruky. Manchester United nachystal balík na hviezdu MS v Katare

Naďalej sa trápi Chelsea, ktorá v stredu prehrala doma s Brentfordom 0:2. V neúplnej tabuľke figuruje až na 11. mieste s výraznou stratou na priečky znamenajúce účasť v európskych súťažiach. Liverpool zvíťazil na pôde West Hamu United 2:1, Nottingham Forest si poradil s Brightonom 3:1.

Premier League – 33. kolo:
Manchester City – Arsenal FC 4:1 (2:0)
Góly: 7. a 53. De Bruyne, 45+1. Stones, 90+5. Haaland – 86. Holding

Nottingham Forest – Brighton & Hove Albion 3:1 (1:1)
Góly: 45+1. Gross (vlastný), 69. Danilo, 90+2. Gibbs-White (z 11 m) – 38. Buonanotte-

Chelsea FC – Brentford FC 0:2 (0:1)
Góly: 37. Azpilicueta (vlastný), 75. Mbeumo

West Ham United – FC Liverpool 1:2 (1:1)
Góly: 12. Paqueta – 18. Gakpo, 67. Matip

Platy rozhodcov v top ligách Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Strážia najväčšie hviezdy i pravidlá...

Standings provided by SofaScore LiveScore
debata chyba
Viac na túto tému: #Premier League #manchester city #Kevin De Bruyne #Arsenal FC