Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Súboj gigantov v Španielsku pre Barcelonu. Proti Atléticu rozhodol jeden gól

Futbalisti FC Barcelona zvíťazili v nedeľňajšom šlágri 30. kola španielskej ligy nad Atleticom Madrid 1:0.

23.04.2023 18:34
Ferran Torres Foto: ,
Ferran Torre, autor jediného gólu v zápase Barcelony s Atleticom Madrid.
debata

Jediný gól v zápase zaznamenal útočník Ferran Torres v 44. minúte. Katalánci majú na čele tabuľky 11-bodový náskok pred obhajcom titulu Realom Madrid.

Atletico si vypracovalo veľkú šancu hneď v úvode stretnutia, keď Antoine Griezmann počas prvej minúty trafil brvno. Domáci zahrozili v 17. minúte, keď sa Robert Lewandowski dokázal po kľučke dostať až do šestnástky, no nepodarilo sa mu zakončiť.

SR futbal FL o titul 6. kolo Žilina Slovan ZAX Čítajte viac Boj o titul sa dramatizuje. Dunajská Streda zakopla, Slovan stráca už len bod

Griezman bol naďalej aktívny a po polhodine sa opäť dostal do príležitosti. Jeho strelu však dokázal zneškodniť brankár Marc-Andre ter Stegen. Barcelona otvorila skóre duelu tesne pred koncom prvého polčasu z prvého zakončenia na bránku. Ferran Torres dostal prihrávku od Raphinhu a z hranice šestnástky nezaváhal.

Domáci začali lepšie aj po zmene strán. Torres mohol pridať svoj druhý gól v stretnutí, ale jeho strelu zneškodnil brankár Jan Oblak. V 62. minúte sa Gavi dostal do veľkej šance, no tesne minul. Krátko na to zahrozili aj hostia, keď po zrazenom centri Yannicka Carrasca vystrelil Rodrigo de Paul, netrafil však bránu.

Wayne Rooney Čítajte viac Éra Messiho a Ronalda sa skončila, tvrdí Rooney. Menoval najlepšieho hráča súčasnosti

Katalánci po tom nevyužili dve obrovské príležitosti. Raphinha mohol zakončiť do odkrytej brány, ale loptu netrafil dobre. O štyri minúty neskôr sa Lewandowski dostal do prečíslenia spolu s Raphinhom. Poľský kanonier sa však rozhodol vystreliť a minul.

V závere ešte zahrozili aj hostia, keď sa striedajúci Alvaro Morata dostal do dobrej šance. Jeho hlavička však skončila tesne vedľa pravej tyčky. Atletico tak prehralo proti Barcelne aj druhý vzájomný zápas v tejto sezóne a zostalo na 3. mieste.

FC Valencia zvíťazila na ihrisku FC Elche 2:0. Hostia dokázali zabodovať naplno po štyroch zápasoch a v tabuľke sa posunuli na 18. miesto, ktoré sa však stále nachádza v pásme zostupu. Domácim patrí posledná 20. priečka.

La Liga – 30. kolo:
FC Barcelona – Atletico Madrid 1:0 (1:0)
Góly: 44. Torres

FC Elche – FC Valencia 0:2 (0:2)
Góly: 19. Lino, 42. Verdu (vlastný)

Najlepšie platení futbaloví tréneri na svete Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Kto berie v tejto futbalovej sezóne z...
debata chyba
Viac na túto tému: #fc barcelona #atlético madrid #la liga #Ferran Torres