Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Boj o titul sa dramatizuje. Dunajská Streda zakopla, Slovan stráca už len bod

Futbalisti bratislavského Slovana zvíťazili v 6. kole nadstavby skupiny o titul na trávniku Žiliny 4:2. Vedúci tím tabuľky z Dunajskej Stredy iba remizoval na trávniku Spartaka Trnava 1:1. Obhajca titulu tak stráca na DAC už len bod.

23.04.2023 17:19 , aktualizované: 19:38
SR futbal FL o titul 6. kolo Žilina Slovan ZAX Foto: ,
V stretnutí bohatom na góly otvoril skóre slovanista Andre Green (na snímke vpravo v súboji s Matúšom Rusnákom).
debata (1)

Spartak sa ujal vedenia v závere prvého polčasu. Po centri kapitána Procházku sa v pokutovom území pretlačil do zakončenia Taiwo. Hostia dokázali vyrovnať po necelej hodine hry zásluhou Andzouanu.

FC Spartak Trnava – FK 1904 DAC Dunajská Streda 1:1 (1:0)
Góly: 45. Taiwo – 58. Andzouana. Rozhodovali: Marhefka – Pozor, Bednár, ŽK: Vantruba, Taiwo – Alex Pinto, Risvanis, Káčer
Trnava: Vantruba – Koštrna, Štetina, Twardzik, Čurma (22. Kóša) – Procházka (78. Oseni), Savvidis, Bukata (72. Paur) – Daniel (72. Azevedo), Taiwo, Ofori (78. Ristovski)
Dunajská Streda: Petráš – Alex Pinto, Risvanis, Brunetti, Andzouana (89. Nebyla) – Káčer, Dimun, Kalmár (55. Kružliak) – Blackman (22. Mendez), Krstovič (89. Niarchos), Ramadan (89. Szantho)

hlasy:
Adrián Guľa, tréner Dunajskej Stredy: „V prvom rade gratulujem kolegovi ku stovke zápasov v tak významnom klube, ako je Spartak, takisto k účasti vo finále pohára. Klobúk dole, rešpekt! K zápasu – bod berieme, hlavne po reakcii na prvý polčas, v ktorom bol Spartak lepší, rýchlejší, agresívnejší, nepríjemný. Boli sme paralyzovaní nielen dôrazom domácich, ale boli sme aj veľmi nepresní. Potrebovali sme vždy dotyk naviac. Nevyšiel nám ani nástup do druhého polčasu. Reagovali sme, zmenili rozostavenie a dostali sa do zápasu. Boli tam šance Andzouanu, Káčera a Krstoviča. Mužstvo získalo novú zbraň. Dohrávali sme v rozostavení 3–5–2 veľmi kvalitne, s pokojom na lopte. Hralo sa vo veľmi dobrej atmosfére, za čo ďakujem našim fanúšikom. Domáci boli takisto na nás, ako vždy, pripravení. Bod je pre nás cenný, môže byť v ďalšom priebehu súťaže rozhodujúci.“

Michal Gašparík, tréner Spartaka: „Prvý polčas bol podľa našich predstáv, držali sme silnú Dunajskú Stredu na dištanc, hrali sme vo vysokom postavení, chalani dobre pressovali, boli agresívni. Možno sme mohli viac doťahovať akcie po pressingu, ale jeden gól bol za prvý polčas zaslúžený. Aj druhé dejstvo sme začali dobre, ale potom sme vypadli zo zápasu. Súper zmenil rozostavenie, chalani nie ideálne reagovali na zmenu, mne sa to ťažko ukričalo, pretože atmosféra bola solídna. Potom sme inkasovali, aj keď treba uznať, že hráči súpera to spravili fantasticky. Hra sa potom v poli vyrovnala, ani jedno mužstvo už nemalo vpredu kvalitu, aby rozhodlo. Bolo veľa súbojov, nakoniec to skončilo remízou. Bod tiež berieme, hrali sme proti ašpirantovi na titul.“

Slovan rozhodol v druhom polčase

Na triumfe Slovana v Žiline sa podieľal dvoma gólmi Aleksandar Čavrič. Žilinčanom sa v priebehu stretnutia podarilo zvrátiť nepriaznivý stav, keď z 0:2 vyrovnali na 2:2. V druhom polčase však zverenci trénera Vladimíra Weissa doviedli duel do víťazného konca.

Slnečné počasie prilákalo v Žiline na futbal rekordnú sezónnu návštevu – vyše 4-tisíc divákov, ktorá videla opäť strelecké hody.

Wayne Rooney Čítajte viac Éra Messiho a Ronalda sa skončila, tvrdí Rooney. Menoval najlepšieho hráča súčasnosti

Slovan začal aktívne a už v polovici prvého polčasu viedol o dva góly. Žilinčania sa nevzdali a Jambor dvoma exkluzívnymi strelami pod brvno vyrovnal.

Po tom však taktovku zápasu prevzal do svojich rúk Vladimír Weiss mladší, ktorý najskôr prihral na gól Čavričovi a následne z úniku sám prekonal Slávika. Slovan tak získal v Žiline cenné tri body v boji o majstrovský ti­tul.

MŠK Žilina – ŠK Slovan Bratislava 2:4 (1:2)
Góly: 35. a 51. Jambor – 5. Green, 21. a 58. Čavrič, 70. Weiss ml. Rozhodovali: Kráľovič – Poláček, Vitko, ŽK: Nemčík, Iľko, 4018 divákov.
Žilina: Slávik – Minárik, Kopas, Nemčík – Rusnák (83. Essomba), Gidi (71. Iľko), Sauer (83. Ndjeungoue), Bari (71. Javorček) – Galčík (64. Ďuriš), Jambor, Kaprálik
Slovan: Trnovský – Medveděv (46. Zmrhal), Kashia, de Marco, Pauschek – Kucka, Kankava, Čakvetadze (90+1. Agbo) – Weiss ml. (71. Abubakari), Čavrič (81. Barseghyan), Green (81. Zuberu)

hlasy po zápase:
Jaroslav Hynek, MŠK Žilina: „Ďakujem trénerovi Weissovi za pekné slová smerom k tímu aj klubu. Ťažko sa mi hodnotí zápas, keďže bol plný zvratov. Chceli sme si vyskúšať niektoré veci, predpokladali sme, že Slovan bude vychádzať z obranného bloku. Som rád, že chlapci boli odvážni, aktívni smerom dopredu. Nie všetky veci nám vyšli ideálne, ale potešili nás dva krásne góly. Inkasovali sme však štyri, s čím nie som spokojný. Ale musím tím pochváliť za odvahu a ofenzívnu činnosť.“

Vladimír Weiss, ŠK Slovan Bratislava: "V týždni riešili tréningy kolegovia, pretože ja som bol na prvom tréningu až včera. Pre nás to bol vabank zápas, v prípade neúspechu by sme to mali veľmi ťažké. Štyrikrát som si analyzoval posledný zápas, ktorý sme tu hrali. Poznáme silné stránky Žiliny, je to tím budúcnosti, ktorý môže už budúci rok bojovať o titul, ak zostane spolu. Rád by som poďakoval Žiline a pánovi Antošíkovi za preloženie zápasu, keďže sme v týždni hrali pohár. Zápas bol krásny pre diváka, na ofenzívne veci Žiliny sme sa dobre nachystali, ale aj tak sme inkasovali dva góly. Boli sme však efektívni v útoku, ak by Čakvetadze premenil šancu na 3:0, tak by bolo po zápase. Bolo náročné motivovať hráčov po vyrovnaní, ale podarilo sa. Dnes odchádzame spokojní, hráči bojovali tak ako sa má.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #mšk žilina #ŠK Slovan Bratislava #Fortuna liga