Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Neapol? Anomália s fantastickým Lobotkom. Bývalá opora topkonkurenta vyzdvihla slovenského dravca

Futbalisti Neapola majú osem kôl pred koncom Serie A na čele 14-bodový náskok pred Laziom Rím, ktoré v 30. kole stiahlo stratu o dva body.

16.04.2023 10:03
Stanislav Lobotka Foto: ,
Stanislav Lobotka.
debata

Líder tabuľky šetril viaceré posily a s Veronou remizoval 0:0, Rimania si ešte v piatok poradili so Speziou 3:0.

Stanislav Lobotka, slovenský stredopoliar Neapola, nastúpil v sobotu v 73. minúte a portál Sofascore.com mu dal hodnotenie 6,8.

Stanislav Lobotka Čítajte aj Vyniká v štatistikách toplíg. Lobotka na ihrisku aj zomrie, len aby boli fanúšikovia Neapola šťastní

Angelo Gregucci, taliansky tréner a bývalý obranca Lazia, za ktoré odohral v rokoch 1986–1993 až 187 zápasov a patril medzi opory rímskeho celku, predpokladá, že v boji o titul ešte nič nie je rozhodnuté.

„Neapol a Lazio? Budú to veľkolepé preteky, teda aspoň by mali byť. Ani jeden z tímov sa nestiahne dozadu, oba hrajú dopredu, konštruktívne, na súperov vyvíjajú tlak. Neapol je skutočná anomália talianskeho futbalu – a to v pozitívnom zmysle slova. Vzor, ktorý treba nasledovať. Neapol má všetko,“ povedal Gregucci pre Radio Marte.

Stanislav Lobotka Ismael Bennacer Čítajte aj Najprv pripomienka Iniestu, potom zaváhanie. Lobotkova zbytočná chyba naštartovala Milánčanov

Spomedzi hráčov konkurenčných tímov spomenul jediné meno – Stanislav Lobotka.

„Je fantastický hráč svetového formátu. Je šéfom súperovej polovice ihriska, vie sa presadiť v súbojoch jeden na jedného, ale aj medzi dvoma hráčmi, poslať presnú loptu do stredu, v pokutovom území má inštinkt dravca. Skrátka má veľa riešení, ktorými môže udrieť," vymenoval Gregucci.

lobotka8 Čítajte aj Líder proti legende, ktorá mu dala facku. Dočká sa Lobotka pikantného duelu so Škriniarom?

Zároveň však upozorňuje na silu bývalého zamestnávateľa.

„Lazio je nebezpečné a to nehovorím len preto, že ho mám rád zo zrejmých dôvodov. Zachováva dôležité faktory pre taliansky futbal. V posledných rokoch má napríklad najlepšieho strelca,“ pokračoval niekdajší tréner Atalanty Bergamo či Lecce.

Taktiež poukázal na zjavný rukopis súčasného kouča Maurizia Sarriho, ktorý predtým viedol aj Neapol.

Jedenástka najdrahších futbalistov sveta Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
V jedenástke najdrahších futbalistov sveta...
Načítavajú sa športové výsledky...
debata chyba
Viac na túto tému: #Lazio Rím #SSC Neapol #Stanislav Lobotka