Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Líder proti legende, ktorá mu dala facku. Dočká sa Lobotka pikantného duelu so Škriniarom?

Nestihli sa poriadne zorientovať a na tabuli svietilo skóre 0:2. Po hodine hry už bolo o všetkom rozhodnuté.

12.04.2023 08:03
lobotka8 Foto:
Stanislav Lobotka.
debata

Na štadióne Diega Maradonu sa pískalo, v tejto sezóne azda prvýkrát. Iba tretia prehra v ročníku však domácich fanúšikov poriadne rozladila. Takto sa s jedným z priamych konkurentov v bitke o titul v Serii A nebojuje.

„Bola to facka, asi sme ju potrebovali,“ vyhlásil tréner Neapola Luciano Spalletti.

Presne desať dní od potupnej prehry SSC s AC Miláno (0:4) majú Neapolčania šancu na reparát. V prvom štvrťfinálovom zápase Ligy majstrov na San Sire vyzvú klub, ktorý má v najprestížnejšej európskej klubovej súťaži punc legendárneho.

Milánčania ovládli Ligu šampiónov sedemkrát, ale naposledy v sezóne 2006/2007. Odvtedy ich snahy o návrat na trón stroskotali väčšinou už v osemfinále. Len druhýkrát za posledných jedenásť rokov sa dostali do najlepšej osmičky.

Radoslav Kunzo Čítajte viac Odišiel z miesta nehody. Dlhoročný kapitán slovenského prvoligistu je nezvestný

„Naši fanúšikovia milujú Ligu majstrov, ale Neapol šliape ako hodinky. Titul už má skoro vo vrecku a bude sa nám chcieť revanšovať za vysokú prehru 0:4,“ uvedomuje si stredopoliar AC Miláno Brahim Diaz.

S talianskymi klubmi sa zaujímavo zahral štvrťfinálový žreb v Nyone. Všetky tri – vrátane Interu Miláno, ktorý včera večer odohral duel s Benficou Lisabon – spojil do spodnej časti pavúka.

Apeninský polostrov má tak istotu minimálne jedného semifinalistu a v hre sú aj viaceré zaujímavé alternatívy.

Milánske derby, súboj Spalettiho proti bývalým zverencom z Interu či slovenská bitka stopéra modro-čiernych Milana Škriniara s kamarátom Stanislavom Lobotkom z Neapola.

CR7, Ronaldo, jachta Čítajte viac Intímne zábery v zajatí luxusu. Ronaldova Georgina zdieľa fotografie z ich drahej jachty

„Každý sníva o víťazstve v Lige majstrov, ale je to veľká výzva. Nemáme čo stratiť, nie sme Real Madrid. Nikto nečaká, že sa Neapol dostane do finále,“ povedal Lobotka pre Corriere dello Sport.

So spoluhráčmi kráča pevným krokom za ziskom prvého titulu od sezóny 1989/90. Na čele tabuľky má 16-bodový náskok pred Laziom Rím. K definitíve mu v zostávajúcich deviatich kolách stačia štyri triumfy.

Avšak, v ostatných dvoch dueloch mu chýbal 25-gólový strelec Victor Osimhen. Jeho dnešný štart je otázny.

„Ukazuje sa, že bez neho máme problémy. Má hlad, kvalitu a schopnosť na seba naviazať súperov. Victorov prínos pre tím je obrovský,“ priznal Spaletti.

Pravdepodobnosť postupu na ME 2024 Fotogaléria - 28 fotiek Všetky fotky
1. Portugalsko
Pravdepodobnosť hraničiaca s...
Načítavajú sa športové výsledky...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #SSC Neapol #Inter Miláno #Stanislav Lobotka #Milan Škriniar