Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Poprava Barcelony pripomenula kúsok slávneho Maďara spred 60 rokov, hráč Realu rýpal pred kamerami

Futbalisti Realu Madrid postúpili prvýkrát od roku 2014 do finále španielskeho Kráľovského pohára.

06.04.2023 11:01
Barcelona, Real Foto: ,
Roztržka v zápase medzi Barcelonou a Realom Madrid.
debata

V semifinálovej odvete zmazali jednogólové manko z prvého zápasu a na Camp Nou triumfovali aj vďaka hetriku Karima Benzemu nad domácim FC Barcelona jednoznačne 4:0.

Tréner „blaugranas“ Xavi Hernández po zápase priznal, že po takom výsledku bude pre neho ťažké zaspať.

„Takáto prehra bolí. Bude náročné zaspať, zvlášť pre takého veľkého fanúšika Barcelony, akým som ja,“ uviedol Xavi na pozápasovej tlačovej konferencii.

"Povedal som hráčom, že také veci sa stávajú. Vypracovali sme si šance, no nedokázali sme ich premeniť. Je to škoda, pretože v prvom polčase sme si za bezgólového stavu počínali celkom dobre.

V druhom boli Madridčania lepší, určite boli lepšie fyzicky pripravení a vysoko nás napádali. Po takomto výsledku neexistujú žiadne výhovorky," citovala trénera Barcelony agentúra AP.

Real sa ujal vedenia v závere prvého polčasu. Najskôr brankár Thibaut Courtois zneškodnil pokus Roberta Lewandowského a hostia rozbehli rýchlu kontru.

Situáciu troch proti trom zakončil strelou Vinicius Junior, dorážka Benzemu prišla už po tom, ako lopta prešla za bránkovú čiaru.

Na začiatku druhého dejstva nechali domáci príliš veľa priestoru Lukovi Modričovi, ktorý prešiel s loptou od postrannej čiary až na os ihriska. Chorvátsky stredopoliar prihral Benzemovi a ten poslal Real do dvojgólového vedenia.

V 58. minúte si v šestnástke nešikovne počínal brániaci Franck Kessie a po faule na Viniciusa premenil nariadený pokutový kop Benzema.

Spain Soccer Copa Del Rey Čítajte aj Benzema zostrelil Barcelonu hetrikom, fanúšikovia skandovali Messiho meno. Real ovládol El Clásico

Francúzsky útočník v 81. minúte skompletizoval hetrik a definitívne spečatil postup Realu do finále, v ktorom narazí 6. mája v Seville na Osasuna. Barcelona nevyužila historickú šancu prvýkrát v jednej sezóne zdolať Real v štyroch zápasoch za sebou.

„Taká prehra sa ťažko strávi,“ poznamenal Xavi. „Žiaľ, v našej hre sa vyskytujú momenty, ktoré musíme odstrániť. Už v utorok som povedal, že Real je favorit, niet pochýb, že má skvelý tím. Je obhajca titulu v La Lige i Lige majstrov a nezabúda na predošlé neúspechy. Ak nedokážete zabiť Real, zabije on vás.“

V 254. súťažnom zápase prestížneho El Clásica zaznamenal „biely balet“ 102. triumf. Barcelonu naposledy zdolal na Camp Nou štvorgólovým rozdielom v roku 1963, keď zvíťazil 5:1.

Francisco Naval Perez Čítajte aj Španielsko je v šoku. Na ulici zavraždili mladého futbalistu, kondolujú aj kluboví giganti

Benzema dosiahol druhý hetrik v priebehu štyroch dní, tri góly strelil aj v nedeľnom ligovom stretnutí proti Valladolidu (6:0).

Naposledy dal v drese Realu Madrid tri góly Barcelone na jej štadióne legendárny Maďar Ferenc Puskás v januári 1963, na pôde madridského tímu sa to podarilo Čiľanovi Ivanovi Zamoranovi v roku 1995.

„Je zrejmé, že keď sa Karim zlepšil, zlepšil sa aj tím. Keď je vo svojej najlepšej forme, hneď sa nám všetko darí. A Luka Modrič a Toni Kroos odohrali takisto fantastický zápas. V takýchto typoch stretnutí hrajú rozhodujúcu úlohu skúsenosti,“ hodnotil zápas tréner Realu Carlo Ancelotti.

Lionel Messi Čítajte aj Zemetrasenie v PSG. Trio Messi - Neymar - Mbappé sa rozpadá, lebo aj katarský mešec má svoje dno

Real má šancu na zisk 20. trofeje v Copa del Rey.

„Podali sme komplexný výkon. Ak predvediete taký, potom je z toho triumf 4:0. Je to pre nás najdôležitejší moment sezóny. Dostali sme sa do správnej prevádzkovej teploty a to je dobré,“ spokojne konštatoval Ancelotti.

„Dosiahli sme nádherný výsledok, sme veľmi spokojní. Bolo pre nás dôležité zvíťaziť a postúpiť, nech sa deje čokoľvek. Predviedli sme skvelý výkon, najmä v druhom polčase,“ nechal sa počuť stredopoliar hostí Federico Valverde.

Pozornosti médií neušlo ani gesto stredopoliara Realu Daniho Ceballosa. Ten pripomenul výrok obrancu Barcelony Rolanda Araúja po tom, ako Katalánci pred necelými troma mesiacmi vyhrali v Superpohári nad Madridčanmi 3:1.

„Nová éra,“ vravel vtedy pred kamerami po barcelonskom úspechu. Ceballos sarkasticky zopakoval toto spojenie pri nástupe do tímového autobusu:

Barcelona sa po vyradení v pohári môže koncentrovať na domácu súťaž, ktorú vedie s 12-bodovým náskokom pred odvekým rivalom. „Ak vyhráme La Ligu a uspejeme aj v Superpohári, bude to pre nás dobrá sezóna. Do konca sezóny zostáva 11 zápasov a je potrebné tvrdo bojovať,“ dodal Xavi.

Futbalové hviezdy ako multiotcovia Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Ostrými pália na ihrisku i doma. Toto sú...
Načítavajú sa športové výsledky...
debata chyba
Viac na túto tému: #Real Madrid #fc barcelona