Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zemetrasenie v PSG. Trio Messi - Neymar - Mbappé sa rozpadá, lebo aj katarský mešec má svoje dno

Hviezdne trio Lionel Messi - Kylian Mbappeé - Neymar sa toto leto rozíde. Rádio RMC Sport informuje, že futbalový Paríž sa rozhodol rozlúčiť sa s jedným z troch a tým hráčom má byť Messi. Argentínčanovi v júni vyprší zmluva s francúzskym veľkoklubom a zdá sa, že k jej predĺženiu nedôjde.

04.04.2023 19:40
Lionel Messi Foto:
Lionel Messi.
debata

Keď sa Messi v lete 2021 pripojil k PSG, zdalo sa, že útok snov v podobe Argentínčana, Neymara a Mbappého je v Paríži zavŕšený. Hviezdne trio malo doviesť klub k vytúženému titulu Ligy majstrov, no realita sa ukázala byť pre francúzskeho majstra brutálna.

V sezóne 2021/2022 vypadli v osemfinále s Realom Madrid a v rovnakej fáze aj v aktuálnej sezóne s Bayernom Mníchov.

Obrovský plat a nenaplnené očakávania viedli v Paríži k rozhodnutiu ukončiť spoluprácu Messiho, Neymara a Mbappého. RMC Sport hlási, že jeden z nich má odísť a tým hráčom má byť Argentínčan.

RMC zdôrazňuje, že už pred majstrovstvami sveta existovalo v hlavnom meste Francúzska presvedčenie, že Messi predĺži zmluvu, ktorá má vypršať v júni. Po samotnom turnaji sa mali hráč a klub dohodnúť na plate.

Stále však chýbalo parafovanie novej dohody a vzťahy medzi obomi stranami sa v nasledujúcich týždňoch ešte viac vyhrotili.

Španielsko Futbal pohár 1/2 Real Barcelona Čítajte viac Barcelona môže zdolať Real Madrid štvrtýkrát bez prerušenia, čo nedokázal už viac ako dekádu

Dôvodom boli zlé výkony Messiho a vypadnutie PSG z francúzskeho pohára a Ligy majstrov. V Paríži sa preto majú zamyslieť nad zmyslom predĺženia zmluvy s 35-ročným hráčom. Jeho odchod dá naopak dýchať klubovým financiám, ktoré sú veľmi napäté obrovskými mzdovými nákladmi.

Zdroj poznamenáva, že konečné rozhodnutie je na Katarčanoch, ktorí sú v Dauhe. Ak nezmenia názor a neuprednostnia predĺženie zmluvy, v lete klub opustí. A aj keby chceli s hráčom podpísať novú zmluvu, nie je isté, či by Messi povedal áno.

Nedá sa preto vylúčiť, že Argentínčan sa v lete vráti do FC Barcelona, ​​ktorá sa má pokúsiť priviesť svoju legendu naspäť.

„Samozrejme, že by som ho chcel späť. Za to, čo reprezentuje na športovej, sociálnej a ekonomickej úrovni,“ priznal Rafa Yuste, prvý viceprezident katalánskeho klubu.

O Messiho možnom odchode z PSG informoval aj L'Equipe. Denník uviedol, že klub požaduje od hráča zníženie mzdy o štvrtinu, ak sa rozhodne predĺžiť zmluvu.

Načítavajú sa športové výsledky...
debata chyba
Viac na túto tému: #Paríž St. Germain #Lionel Messi