Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šokujúci zvrat pri predaji Chelsea. Britský miliardár sa buchol po vrecku

Jeden z najbohatších Britov, Sir Jim Ratcliffe, mal položiť za kúpu klubu na stôl štyri miliardy libier a odstaviť tak tri americké konzorciá.

29.04.2022 17:02
Sir Jim Ratcliffe. Foto:
Sir Jim Ratcliffe.
debata

Majetok Jima Ratcliffa sa odhaduje na 21 miliárd libier. Ide o výkonného riaditeľa chemického gigantu Ineos, ktorý je známy štedrou podporou cyklistického profesionálne­ho tímu.

Podľa The Times Ratcliffe vo štvrtok o svojom zámere diskutoval aj s predsedom Chelsea Bruceom Buckom a v piatok ráno predložil rekordnú ponuku.

Antonio Rüdiger. Čítajte viac Kvôli sankciám príde o hviezdu. Ťažko ho nahradíme, tvrdí kouč Chelsea

Britský miliardár, ktorý je mimochodom fanúšikom Manchestru United, uviedol, že ponuka zahŕňa aj prísľub investovania takmer dvoch miliárd libier do štadióna a infraštruktúry v najbližších desiatich rokoch.

Ratcliffe potvrdil, že jeho spoločnosť Ineos je pripravená previesť peniaze a uzavrieť celý obchod už počas tohto víkendu. O ponuka mal diskutovať aj so zástupcami britskej vlády.

„Ponuku sme predložili dnes ráno. Sme jediná britská ponuka. Našim motívom je jednoducho pokúsiť sa vytvoriť veľmi dobrý klub v Londýne,“ uviedol Ratcliffe.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #Premier League #Chelsea FC