Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sparta zdolala v šlágri Teplice. Kouč Lavička ešte nehovorí o titule

Futbalisti Sparty Praha v domácom prostredí úspešne zvládli sobotňajší šláger 13. kola najvyššej českej súťaže a zdolali prekvapenie tejto sezóny FK Teplice 2:0 (1:0).

03.11.2013 12:40
debata

„Rudí“ sú s bilanciou 11 víťazstiev, 2 remízy a skóre 33:7 naďalej bez prehry, s 35 bodmi si upevnili svoje líderské postavenie v tabuľke Gambrinus ligy, pred úradujúcim majstrom z Plzne majú sedembodový náskok. Tretie sú Teplice s 26 bodmi. Pred výbornou návštevou 16 521 divákov na Letnej skórovala Sparta v oboch častiach raz: v 45. min po štandardke Bořeka Dočkala prekonal teplického brankára Martina Slavíka hlavou 21-ročný stopér Jakub Brabec. „Poistku“ pridal v 81. min zadák zo Zimbabwe Nhamoinesu Costa, ktorý umiestnil loptu do siete po centri Pavla Kadeřábka. Zo slovenských futbalistov nefiguroval v zápise o stretnutí Sparťan Lukáš Pauschek, gólman Teplíc Patrik Lukáč sedel na lavičke náhradníkov.

„Mám veľmi dobrý pocit z toho, ako sme odohrali tento duel. Hráči splnili všetky taktické pokyny, eliminovali sme útočnú silu Teplíc a zároveň sme boli dostatočne aktívni,“ citoval klubový web pozápasové slová trénera Sparty Vítězslava Lavičku, ktorý chválil aj divákov v Generali Arene: „Všetkým fanúšikom patrí veľké ďakujem. Atmosféra bola fantastická. Som rád, že sme si to všetko spoločne užili.“

Futbalisti Teplíc nenadviazali na minulotýždňové víťazstvo nad majstrovskou Plzňou (1:0), tentoraz ťahali za kratší koniec. Citeľným oslabením bol najmä predčasný odchod bosnianskeho najlepšieho strelca Gambrinus ligy 2013/2014 Aidina Mahmutoviča (10 gólov), ktorý pre zranenie opustil trávnik v 32. min. „Vedeli sme, že musíme na Sparte predviesť kvalitný a optimálny výkon, aby sme uspeli. Nie vo všetkých pasážach hry sa nám to podarilo, s výkonom vo väčšej časti stretnutia som však bol spokojný. Dôležitým momentom bolo nútené striedanie Mahmutoviča. Chýbala jeho rýchlosť, čo ovplyvnilo našu hru. Domáci sa na zápas výborne pripravili, eliminovali našu ofenzívnu silu, utvorili si viac gólových príležitostí. Sparta zaslúžene zvíťazila, ale my sa nemáme za čo hanbiť. Prehrali sme, nie je to žiadna tragédia, ideme ďalej,“ vyjadril sa po stretnutí kouč FK Teplice Zdeněk Ščasný.

Sedembodový náskok Sparty na čele ligového poradia je nádejný, kormidelník pražského tímu však v súčasnosti odmieta reči o majstrovskej trofeji. „Za sebou máme iba 13 kôl, teda ani nie polovicu súťaže. Sobotňajšie víťazstvo je iba čiastočný úspech, hoci proti ambicióznemu a kvalitnému protivníkovi. Titul sa udeľuje až po 30. kole. Na druhej strane mám samozrejme radosť, ako sa prezentujeme v ostatnom období,“ uviedol pre spravodajský server iDnes.cz 50-ročný lodivod Sparty Vítězslav Lavička a doplnil: „Po nezdare a vyradení z pohárovej Európy máme povinnosti voči vedeniu klubu a fanúšikom. Každý výkon ako proti Tepliciam nám dáva dôveru, že ideme správnym smerom. Dobre vieme, ako sme ligu naštartovali na jar v uplynulom ročníku. Každý nás vtedy pasoval za majstra a potom prišlo zakolísanie. Preto je potrebné hľadieť iba na najbližšiu prekážku, aby sme nezakopli a nespadli na nos.“

debata chyba
Viac na túto tému: #Sparta Praha #Vítězslav Lavička