Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Žiadny Messi, Mbappé ani Haaland. Toto je Pán neporaziteľný, neprehral už 70 zápasov

S týmto mužom v zostave má Manchester City istotu, že z trávnika neodíde so sklonenými hlavami. Tak to platí už 15 mesiacov. Pánom neporaziteľným je v tíme Španiela Pepa Guardiolu jeho krajan Rodri.

03.05.2024 13:40
Rodri Foto:
Nenápadný a takmer nenahraditeľný. S Rodrim v zostave Manchester City neprehráva.
debata

Španielsky reprezentant a stredopoliar City už neokúsil trpkosť prehry v posledných 70 súťažných zápasoch, do ktorých zasiahol. Ide o rekordné číslo v rámci anglickej Premier league.

Do tejto štatistiky sa počítajú výsledky po deväťdesiatich minútach hry, nepočítajú sa do nej predĺženia. Augustový penaltový neúspech v Community Shield proti Arsenalu či nedávne vyradenie z Ligy majstrov Realom Madrid po pokutových kopoch Rodriho čísla nepokazili.

„Moc ma to teší, aj keď na prvé miesto dávam tímové úspechy. Fakt mám veľkú radosť,“ povedal Rodri pre britské médiá, v ktorých sa rozoberala jeho úctyhodná bilancia.

Medzi futbalistami Premier League bol pred Rodrim rekordérom stredný obranca Ricardo Carvalho. Portugalčan v drese Chelsea držal sériu bez prehry v 58 zápasoch od novembra 2006 do februára 2008. Rodri ho prekonal už o dvanásť zápasov a nevyzerá to tak, že by séria mala v najbližších týždňoch skončiť.

5. februára 2023 prehral Manchester City s Tottenhamom 0:1 aj s Rodrim v zostave. Odvtedy prehral tím trénera Guardiolu päť súťažných zápasov v normálnej hracej dobe. Španiel do žiadneho z nich nenastúpil.

Vlani v máji proti Brenfordu nehral kvôli náročnému programu, štyri neúspechy v aktuálnej sezóny bol mimo kvôli trestom za žlté karty.

Rodri je oporou Citizens, pilierom ofenzívne ladeného mužstva. Stredovej formácii dodáva kľud a pocit bezpečia. A viditeľný je aj smerom dopredu, veď v tomto ročníku dal už osem gólov a pridal desať asistencii. Vlani rozhodol gólom finále Ligy majstrov proti Interu Miláno.

„Je to najlepší stredopoliar na svete. Hráča, ako je on, potrebuje každý veľkoklub. Má správny charakter, obrovskú kvalitu, a ešte k tomu nie je skoro nikdy zranený,“ pochvaľoval si neporaziteľného hráča Guardiola.

Rodri je vysnívaním futbalistom pre každého trénera. Ide o poctivého hráča, ktorý nevypustí žiadny súboj. A hviezdne maniera o obchádzajú širokým oblúkom.

Gerson Rodrigues Čítajte viac Problémový reprezentant skončil. Majstrovský Slovan rozviazal zmluvu s Rodriguesom

Keď vo Villareale začal hrávať v najvyššej španielskej súťaži, býval na internáte so študentami. Okrem futbalu sa venoval aj štúdiu manažmentu a riadenia podnikov. „Ľudí šokovalo, že s nimi profesionálny futbalista zdieľa internát,“ povedal jeho bývalý spolubývajúci.

Jeho skromnosť potvrdzoval aj fakt, že namiesto drahých športových áut veľmi dlho jazdil na starom aute Opel Corsa, ktorý si kúpil hneď po získaní vodičského preukazu. V roku 2019 ho nechal doma a presťahoval sa do Anglicka, kde v drese Manchestru City zbieraj jednu trofej za druhou.

Ukončiť sériu Pána neporaziteľného budú môcť v sobotu hráči Wolverhamptonu. Tým by však urobili škrt cez rozpočet Manchestru City, ktorý bojuje o prvé miesto v súťaži s Arsenalom. Vyzerá to však ta, že Rodri neprehrá ani 71 zápas za sebou.

Platy trénerov účastníkov ME vo futbale 2024 Fotogaléria - 25 fotiek Všetky fotky
Pozrite si ročné platy trénerov všetkých 24...
debata chyba
Viac na túto tému: #Pep Guardiola #manchester city #Rodri