Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hrať proti Čechom a Slovákom? Nie je to Arsenal. Haaland si rypol, Calzona by zakročil

Na svete nenájdete drahšieho hráča. Trhová hodnota sa podľa špecializovaného portálu pohybuje na astronomickej čiastke 180 miliónov eur. Samozrejme, ak by ste niektorého z trojice takto cenných hráčov chceli vykúpiť, bude to ešte drahšie.

25.03.2024 10:37
Erling Haaland Foto:
Nórsky futbalista Erling Haaland v súboji proti Česku.
debata (2)

Ofenzívny univerzál Jude Bellingham z Realu Madrid. Ťahúň francúzskej reprezentácie a parížskeho Saint-Germain Kylian Mbappé. A muž, ktorý môže v utorok podvečer potrápiť Slovákov.

Národný tím čaká pod vedením Francesca Calzonu prípravný duel v Osle proti Nórsku (19.00, prenos vysiela Sport1). A v zostave severanov by nemal chýbať Erling Haaland.

"Je to skvelý hráč, rešpektujem ho. Páči sa mi už dlhší čas, obdivoval som ho ešte pred tým, ako zahviezdil naplno. Je to futbalista, ktorého chceš trénovať.

Aj napriek tomu, že Nóri majú silné mužstvo, nedostali sa na majstrovstvá Európy do Nemecka. Nemali ľahkú kvalifikačnú skupinu. Keď v nej nezvládnete jeden či dva zápasy, máte problém.

O to viac by sme si mali vážiť, že Slovensko na Eure bude. Čaká nás silný súper, ale takých sme pred Eurom chceli," povedal tréner Calzona pred pondelňajším tréningom v Senci.

Šesť zranených

Národný tím po ňom vyrazí na letisko a poobede sa presunie do Osla. Zajtra na štadióne Ullevaal absolvuje už len predzápasovú prípravu a druhý marcový prípravný duel.

Ten prvý výsledkovo a ani herne – najmä pred oboma bránkami – nezvládol. V sobotu podľahol Rakúsku po historicky najrýchlejšom góle v medzištátnych zápasoch.

Po šiestich sekundách dali susedia spod Álp prvý gól, v závere stretnutia druhý a vyhrali 2:0.

Martin Dúbravka Čítajte viac Dúbravka si rýchlejšie inkasovaný gól nepamätá. Rakúsky tréner však vystrúhal Slovákom pochvalu

"Počas prípravných zápasov ma viac zaujíma výkon mužstva ako výsledok. Po vzhliadnutí videa som spokojný s výkonom proti Rakúsku.

S čistou hlavou tvrdím, že sme odohrali výborný duel proti silnému súperovi. Úvodný gól s mužstvom zatriasol, ale musíme byť viac hladní.

Darí sa nám priblížiť sa k bránke, niečo si vytvoriť, ale potom to nevyužijeme," zopakoval Calzona.

V posledných dňoch počítal straty. Už pred štartom zraz opustili štyria zranení hráči a po prehre s Rakúskom aj ďalší dvaja – Peter Pekarík a Tomáš Suslov. Osobné voľno dostal brankár Martin Dúbravka.

"Zranených je veľa, to sa stáva. Potrvá možno až šesť týždňov, kým sa Pekarík a Suslov vrátia na trávniky. Stále nás je tu 25 a ideme do Nórska odohrať zápas.

Nejaké tri-štyri zmeny v zostave určite nastanú. Nechcem však prekopať celé mužstvo. Nóri sú organizovaní a majú kvalitných hráčov. Analyzujeme ich však ako tím, nie ako jednotlivcov," pokračoval Calzona.

Nahneval Čechov

Najväčšiu pozornosť vzbudzujú okrem Haalanda Martin Odegaard, Sander Berge, Oscar Bobb či Leo Ostigaard – stopér Neapola, ktorý vedie práve Calzona.

„Leo je skvelý hráč a človek. Na letisku mi povedal, že chce dať tri góly a poslať nás domov,“ zasmial sa Calzona na margo netypickej situácie.

SR futbal ME2024 príprava Rakúsko BAX Čítajte viac Rakúšania si kopli do Slovenska: Ľadový hokej je dôležitejší, ako bojovníci o EURO

Zaregistroval aj slová Haalanda ešte pred sobotňajším prípravným duelom s Českom. Nóri doma prehrali 1:2 a útočník Manchestru City pobúril českých novinárov.

„Hrať s Českom a Slovenskom? Je skvelé reprezentovať, ale neklamme si – nie je to Arsenal či Manchester City,“ reagoval Haaland.

Čo na to Calzona?

„Je to jeho názor. Nebudem súdiť myšlienky ostatných. Ak by sa to stalo niektorému z našich hráčov, nepáčilo by sa mi to,“ doplnil Calzona.

Mak pobavil novinárov

Nálada po prehratom prvom súboji nie je v slovenskom tábore najlepšia. Jeden z najskúsenejších hráčov Róbert Mak však nevidí dôvod na kritiku.

"Pozreli sme si dobré i zlé veci. Budeme na tom pracovať na tréningu. Radi by sme sa zlepšili, ale neodohrali sme zlý zápas. Oni dali dva góly a my žiaden.

Nórska reprezentácia má výborných hráčov. Pozerali sme spolu súboj s Českom. Sú silní na lopte.

Aj keď nepostúpili na Euro, určite nás preveria. Nejdeme tam len tak. Musíme odohrať maximum. Ideme do zápasu s tým, že chceme vyhrať," burcuje Mak.

Marek Čech Čítajte viac Zidana či Raúla zatienil nenápadný Slovák. Čech rozhodol zápas legiend Realu a Porta

Viacero hráčov si posledný predzápasový tréning ešte pred odletom do dejiska stretnutia pochvaľuje. Pre Maka to nie je veľká téma. A ani zachrípnutý hlás, ktorým sa na tlačovke prihovoril.

„Všetko je v poriadku, teraz som sa zobudil. Táto skorá tlačovka o deviatej ráno sa na tom podpísala,“ pobavil Mak prítomných i seba.

Zostáva veriť, že dobrá nálada krídelníkovi Sydney i slovenskej reprezentácie vydrží aj po stredajšom nočnom návrate z Osla.

Priemerné platy futbalistov v európskych súťažiach Fotogaléria - 28 fotiek Všetky fotky
Na nasledujúcich stránkach zistíte priemerný...

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská futbalová reprezentácia #Erling Haaland #Francesco Calzona